Merhaba değerli Hocalarım.

22 Yaşında bir üniversite öğrencisi olarak başımdan geçen olayları anlatmak okuyan forumdaşlara bir nebze de olsa tecrübe olmak istiyorum.

Başta sorumsuzluk bana ait olmakla beraber, ülkemizde ben dahil bir çok yaşıtım ve insanların Vatandaşlık hakları( Bilinmesi gerek temel hukuk bilgileri için bu kavramı kullanmak istedim) eğitimi bizlere verilmediğini düşünüyorum.
Geçtiğimiz aylarda sizlere geçmiş kira senetlerinin icraya verilip,verilemeyeceği adına bir konu açıp sorular sormuştum sağ olun yardımcı olmaya çalıştınız.
Fakat sorun şu ki eski ev sahibimiz, kira sözleşmesinde yazan tarihten önceki tarihleri eklemiş senete Örneğin; 7 Temmuz 2020 de tutup kira sözleşmeleri 1 yıllık olduğu için 12
ayrı senet imzaladık.(Ocak , Şubat ,Mart...) 8 seneti yaktığı bir video göndermişti. Biz hepsinin yandığını biliyorduk.

Evi ev sahibi yarı dönemde rezil olmasın diye düşüncemizden ötürü kirasını ödediğimiz ayın ortasında boşalttık.
Evi nasıl aldıysak aynı şekilde bıraktık. Temizleyip yerlerini dahi sildik. Hakkın önemini bilip , sahip çıkan insanlar olmaya çalıştık.
Şahıs bize evin ilk tadilatı olan yılın fotoğrafını gösterip evi bu şekilde vermedim ithamında bulundu. Burada ki sorumsuzluğumuz eve çıkarken çektiğimiz fotoğraflara sahip
çıkmamamız oldu.
500 TL depozitomuzu ve erken çıktığımızdan ötürü alacak olduğumuz 400 TL paramızı bizlere vermedi.
Allahın hikmeti , su borcu o ay imkansız bir şekilde 800TL geldi , bizimle iletişime geçip ödememizi istedi günler boyunca, bizim söylediğimiz ise sadece 400 TL mizi
bize verdiğin an biz o borcu öderiz abi dedik.
Adam size mi güvenicem ben yürüyün gidin diyip telefonu kapattı. 1 gün bile kiramızı aksatmadık, bayramda bayramını kutladık, kandilde mesajımızı attık.

Şimdi ise üzerine yeni tarih yazıp benim (yeni tarih dedim Temmuz 2020 den önce ki aylar Mart Şubat ve Nisan 2020) üzerime senetleri icraya vermiş.

Benim elimde 2021 yazan 1 senetimin fotoğrafı var el yazısı ile 2020 yapıp öyle vermişler.

Üzerimde zaten mal varlığı yok sorum şu ben bunu gerekçe göstererek İtiraz halinde İcrayı durdurabilir miyim? Kambiyo icralarında icra mahkeme kararı ile duruyormuş.

Özet lütfen okuyun: Siz siz olun kira senedi sandığınız kırtasiyeden alınan kağıtların arkasına " Kira içindir, ciro edilemez." bilgisini el yazınızla yazın.

Türkiye'de rent a car sektöründe bu mevzu çok dönüyor oradan kiraladığınız araçların senetlerine de aynı şekilde " Ciro edilemez." bilgisini eklemeyi unutmayın.

Kötü niyetli insanlar her zaman var, umuyorum ki bu yazıyı okuyan insanları büyük bir stresten , ne yapacağım düşüncesi ile dolu günlerden kurtarabilmişimdir.

İyi akşamlar.