Trust adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Anlamazlar işte hocam anlamazlar. Sanki ben evlerimi havadan yağan para ile aldım. 35 yıllık binada içi dökük evde oturdum yıllarca ama ev sahibime bir kere burayı yaptır demedim. Hatta içinden aile çıkmış nasıl yaşamışlar burada dedim ama yine gidip ev sahibine laf etmedim. Duş başlığı bozuktu gittim aldım, tavan akıtıyordu konuştum üst kat ile yaptırdım, tek kilitli tahta kapılı evde oturdum ama 1 kere adama lafını yapmadım. Her zam zamanında fazla fazla yaptım, sonunda ne oldu 1 tane ev aldım sonra 1 tane daha aldım ama benim gibi adam yok kiraya versem yok yasa olarak şöyle yok çıkmam yok dava aç. Ya yere batsın senin vereceğin 3-5 bin kira. Evlerim boş, hayvanlarım yaşıyor içinde. Bu arkadaşlar gibi düşüncesiz insanlara ev falan yok bende. %29 yaparmış 1 kuruş fazla vermezmiş ben o zaman niye 1 yıllık kira sözleşmesi yapıyorum? Sözleşme bitti bas git öyle bir hakkım yokmuş ölene kadar kiracım olacak. Anayasal hakkın değil mi refah içinde yaşamak, düşünce özgürlüğü falan? Bunların herhangi birisi bu ülkede yok, stokçuluk var her şey var ama kiraya gelince yasal hakkım yasal hakkım ağlarlar. Bu hukuk sever arkadaşların açın konularına bakın, 1 tanesi fatura kesiyor mu yaptığı iş için? Yasalar onların işine geliyorsa var, yoksa yasa falan tanımazlar. Yüzsüzler işte insanlar. Allah kimseyi böyle insanlara muhtaç etmesin. Allah böyle insanlara ev sahibi olmayı nasip etmesin.
Hocam çoğu ev sahibi sizin gibi yapıyor zaten. Ondan sonra kiralık evler azalıyor ya da ev sahibi kiracıya katlanacaksam bu fiyata katlanırım deyip kiraları uçuruyor.
Yani bir nevi kiraların uçmasına sebep olan da bu kötü niyetli kiracılar.