Şu olaya fırsatçı diyenlerin bu forumda ticaret yapması ilginç.
Aşağıdaki gibi ekonomik ortamın olduğu ülkede parasının değerini korumak isteyen ev sahiplerine fırsatçı demek düpedüz partizanlıktır.
Bende son 4 yıldır kiracıydım. Kiracılık emanetçiliktir. Zam dönemlerinde kendisi bana bıraktı özellikle son 2 senedir yasal oranın çok üzerinde zam yaptım.
Kiracıyız, kontratımız var diye de ev sahibini sömürecek kadar fırsatçı değilim.
Ama aldığım evde oturan kiracı apartman aidat ve merkezi sistemini, ödeyeceğim dediği halde ödemeden 950tl takarak gitti. Depozito da almamışlar iyi insanlar diye. Gördüler iyi insanı.
Ben kiracılıktan çıktığım evi boyatarak temiz şekilde teslim ettim. Sonra dadefalarca sordum evde bizden kaynaklı ne hasar varsa hepsini karşılayım diye.
Aradan 2 hafta geçti yine aradım, belki gözünüzden kaçmıştır bizden kaynaklı bir sorun gözünüze çarptı ise söyleyin hasarı karşılayım dedim.
Ev sahibinin 2 evi var, daha önceki kiracısıyla sorun yaşamış, benim çıktığım eve geldi kendisi, diğer eve benim yüzümden kiracı sokmak istemiyor.
Kiracı dediğin emanetçi olduğunun bilincinde olmalı.
Hocam şunu gördüm. Kiracı iken ev sahibin senden memnunsa bir şekilde ev almak nasip oluyor sana. Çünkü ev sahibinin halinden anlıyorsun, içinde kötü niyet yok. Herşeyin fiyatı 2'ye 3'e katlamışken kiracı ev sahibine yasal oran %30 bana öyle zam yapmak zorundasın diye diretiyorsa, hayat O'nu kiracı olarak damgalıyor.