Merhaba bir arkadaşım var bugün bana bir şey anlattı fakat hafta sonu olduğundan dolayı içine biraz sıkıntı olmuş pazartesi gününü bekliyor çünkü. Arkadaşım 2019 yılında işsizken sosyal medyadan takipçi falan hizmet satıyor 3-4 kez sanırım sonra iş bulup işe giriyor o arada zor durumda olunca bir arkadaşı önermiş kiranı ödersin diye. Toplamda 600 TL lik bir kazanç elde edince ve iş bulunca da şirket açmak ve sürdürmek ile uğraşmıyor şikayet 200 TL den gelmiş. Daha sonra sanırım satış yaptığı biride bana fatura kesmedi diye şikayette bulunmuş. Arkadaşım işten çıkarıldı bir kaç ay önce borsada yatırımı var oradan ufak gelirler ettiğinden günü döndürüyordu. Bu şikayet üzerine de maliyeden birileri gelmiş. Maliyeden gelenler işte bişiler doldurup e-yoklama vermiş ve e-tebligatı aktif et sana bilgi gelecek, muhasebeci bul beyaname vermen gerekiyor falan demişler sanırım birde bağkur girişimi ne oluyormuş o arada. Ceza olacak mı diye sorduğunda uyarı falan olur demişler ama ne kadar doğru bilmiyor tabi. Bunun üzerine de arkadaşım eğer bağkurlu yaptıysalar beni bende devam ettireyim madem dedi şirket olarak. Daha önce başına böyle bir olay gelen oldu mu ne olur falan baya takmış kafaya bende bir kaç arkadaşıma sordum cuma diye herkes tatilde sanırım