Herhangi bir madde almadan doğal bir şekilde 3 tam gün uykusuz kalmanız mümkün değil. Kendinizi zorlasanız bile bir süre sonra beyniniz uyur ve zorunlu olarak uykuya dalarsınız. Ayrıca halüsinasyon, agresiflik, aşırı üşüme veya aşırı sıcaklama ve tat kaybı vb. şeyler yaşarsınız.
20 'li yaşların başlarında tamamen işsizlik ve can sıkılmasından kaynaklı her gün uyumak ne kadar gereksiz diye düşünmeye başlayarak 2 günde 1 uyuyayım diye düşünmeye başladım. Uykuya aşırı düşkün birisi olduğumdan böyle düşünmüşte olabilirim. Derken ilk etapta 36 saat, sonrasında 48 saat denemeleri yaparak 1 hafta içinde alışmıştır. Sonrasında bunu arttırabilir miyim ? Arttırırsam ne olur diye düşündüm ve 3 güne zorlamaya başladım. Bunu bir ağırlık kaldırma gibi düşünün, siz kendinizi zorladıkça aşağısı size çok basit geliyor. Süreyi 3 güne çıkardım, hatta en son 3 buçuk, 84 saat uykusuz..
Bende neler olduğunu hatırladıklarımı yazayım.
- Aşırı üşüme
- Sinir
- Ağırlıklı olarak oturma ve kahve içmeden kaynaklı kalp çarpıntısı
- Psikolojik buhranlar, mutsuzluk hissiyatı
- Hayatı sorgulama düşünceleri
- Yattığınızda rüya ile gerçeği ayırt edememe
- Gaipten ses duyma (Gece sessizliğinde yatağıma bir şey çarpmış gibi ses geldi ama odamda tektim, deprem vs de olmamıştı.)
Aklıma gelenler bunlar, pek sağlıklı bir şey değil. He işiniz vardır 1 defalık dayanarak yapıyorsunuzdur amenna ama bunu bir deney için yapmayın, toparlanması uzun sürebiliyor.