the_white adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Elin 1 birim parası bizim 18 birim paramıza eşit; çünkü o ülkenin vatandaşları ve siyasileri, birbirlerini etkileyerek, ülkelerini cazibe merkezi yapabilmiş, katma değerli ürün ve hizmetler sunabilmiş, eleştirmeye harcadıklarından daha fazla zamanı üretmeye harcamışlar. Siyasetçi de insandır ve o ülkenin vatandaşları arasından seçilir, dışarıdan ithal edilmez. İnsanlar, kendilerine çekidüzen vermeden, "benim ne eksiğim var o ülkedekilerden" diyebilirler ancak bunu söylemeyi hak ettiklerini düşünmüyorum.
Kusura bakmayın da hangi siyasiyi vatandaş etkileyebilecek. Halkın arasına giriyoruz diye verilen iftarlara 100 adet zırhlı araç ile gelip sadece önceden belirlenmiş insanlar ile yan yana gelen diğer vatandaşların ortamdan çıkarılmasını isteyen siyasiler mi halk ile birlik olacak. Ya da elektrik faturasını ödemeyediği için elektriği kesilen birini 1150 odalı saray için kaç tane ilin toplam elektrik harcaması kadar maliyet çıkaran siyasiler mi? Ya da ne bileyim halkı açlıktan ölme noktasına gelmişken ejder meyveli smothie içenler mi vatandaştan etkilenecek. Güldürmeyin Allah aşkına. Şu an Türkiye'de parti farketmeksizin siyasiler halktan aşırı derecede kopuk bir yaşam sürüyorlar. Cam fanusları içerisinde dışarıda olan bitenden bi haber durumdalar. Dediğime geldiniz ve üretimin öneminden bahsettiniz peki nerede ne üretelim? Kapatılan fabrikaları mı konuşalım tarım ülkesinde üretimi türlü gerekçeler ile yasaklanıp zorla ithal ettirilen ürünleri mi konuşalım? Bizim zamanımızda Türkiye'den Dünya'nın kendi kendine yetebilen sayılı ülkelerinden diye bahsedilirdi şimdi ithalat cennetine dönüştük. Ben yaptığım iş nedeniyle çok rahat yurtdışına da yerleşebilirdim. Döviz de kazanabilirim. Yurtdışına kapak atmam kolaya kaçmak olurdu. Bencillik olurdu. Ben kendimi kurtardım peki diğer kalanlar ne olacak? Benim yurtdışında rahat yaşıyor olmam ülkedeki sorunları çözecek mi? Ya da döviz kazanabilirim benim kazandığım beni bağlar ben çok çalışkanım üretiyorum vs yurtdışına da satıyorum EURO kazanıyorum. Bu mudur Türkiye'yi kurtaracak çözümünüz. Herkes sizin kadar kolaya kaçıp ülkesini terkedemiyor ne yazık ki. İlk sorduğum soruya hala cevap veremediniz çünkü siz de yüzde 90 yurtdışına kapağı atıp sadece tatillerde vs ülkeye gelip 18 kat değerli kazancınızın keyfini sürüp Türk insanı üzerinden prim kasıyorsunuz. Normal bir vatandaşa yurtdışına sat demişsiniz ben ya da birçok kişi bu konulara vakıf olabilir ancak paypal gibi bir servis bu ülkede siyasi kararlar ile engellendi bir çok kişinin koalyca yurtdışına satış yapması için büyük bir nimetti. Madem halkını bu kadar düşünen bir siyasi oluşumdan bahsediyoruz. Paypal neden kapatıldı? Ya da otomotiv sektöründeki fiyatlar neden halkın ulaşamayacağı seviyelere çıkarıldı. Bilinçsiz ekonomik politikalar ve baskıcı zihniyet yüzünden.

Her nerede yaşıyorsanız yaşayın Allah mutlu etsin gittiğiniz yerde ancak lütfen yaşamadığınız yer hakkında saçma sapan atıp tutmayın. Çok ısrarcı iseniz ülkenin bu kadar güzel olduğu konusunda kurulu düzenimiz var harici bir gerekçeniz de yoksa buyrun gelin burada yaşayın. Temelli dönüş yapıp yurtdışı defterini tamamen kapatın ondan sonra tekrar konuşalım. Bir de sizlerden ricam lütfen ülkemizin geleceğini belirleyen seçimlerde zahmet edip de oy vermeyin.