Ozkan1151 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
yediğin yemekten gelen kalori ile uyku apayrı şeyler hocam uyku ve beyin sağlığı konusunu biraz daha araştırın size yeterli gelse de vücudunuzu normal bir şekilde kullandığınızı düşünseniz de 4 saat uyku beynin uyurken yapması gerekenler için yeterli değil
Kahve içmek , enerji içeceği içmek… ve daha onlarca uyku kaçıran şeyler var. Yediğin içtiğin şey vücudunun ihtiyaç duyduğu uyku süresini ayarlar. Sana bunu daha iyi anlamak İçin örnek vererek anlatıyım ;

Vücudumuzu araba gibi düşünelim , yediğimiz içtiğimiz şeyi de benzin olarak düşünelim. Seninde 1 gün içersinde enerji bakımından yüksek gıdalar tükettiğini varsayalım , örneklendirmemizde de arabaya 10 Litre benzin koyduğumuzu düşünelim . Sen 10 Litre benzinle hareket halindeyken 2 saatlik bir araba sürüşü yapabilirsin ama hareketsiz bir şekilde belki 4 belki 5 saat arabanı çalıştırabilirsin. Ne demek istediğimi anlamışsındır sanırım , yediğin yemekler enerjiye dönüşür enerjini de dışarıya hareketlilikle ne kadar geç atarsan o kadar az uykuya ihtiyaç duyarsın misal ben spora gidiyorum spordan geldiğim gibi yemek yiyip 3-4 saat içersinde uyuyorum çünkü enerjimi bitiriyorum deşarj olmam için uyumaya ihtiyacım var , ama ben besinlerden aldığım enerjiyi dışarıya atmazsam saatlerce uyanık kalabilirim çünkü arabanın deposu dolu .