BaRBaRYaN adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
diyelim ki 10 mayıs ta da işten ayrıldınız.
bu sefer size 10 haziran da 10 günlük ücret yatıracaklar.

eski çalıştığım bir kurum her ayın ilk haftası ödeme yapılır şeklinde konuşmuştuk. ilk maaş zamanında yattı, ikinci maaş 1 hafta gecikti, üçüncü maaş 1 ay, dördüncüyü 2 ay sonra aldım
şimdi çalıştığım başka bir kurum her ayın ödemesini bir sonraki ayın 17 sinde yapıyor. işe girerken bunu belirttiler bende tamam dedim.. (size göre 17 günlük ücretim içeride kalıyor) ve her ayın 17 si gelince düzenle bir şekilde paramı alıyorum.

burada önemli olan karşılıklı güven. sonuçta sizinde 2 gün sonra işi bırakıp gitmeyeceğiniz belli değil.
eğer firmanın size zamanında ödeme yacağına güvenmiyorsanız bence şimdiden başka bir iş aramaya başlayın derim.
sizin örneğiniz de de şu durum var aslında maaş ödemeleri belirlenen maaş ödeme gününden itibaran 20 gün içinde odenmezse çalışana tek taraflı haklı olarak sözleşmeyi fesih hakkı verir aslında şahsi kanaatim çalışanın lehine bir durum bu nasıl diyeceksiniz 1 seneyi doldurdunuz ayrılmak istiyorsunuz istifa edeceksiniz ama kıdem alamazsınız sizin örneğini de işveren sorumluluğunu yerine getirmediği için size haklı fesih hakkı verir ki ihtar çekip dilerseniz o dakikadan sonra işten ayrılıp kıdem dahi talep edebilirsiniz bu durum şirketlerin çalıştığı firmalardan ödeme alma günlerine göre belirlenebilir ancak hiç bir personel işverenden zengin değildir zengin olan personelin şirkette çalışmasıda beklenemez zaten bu ben şahsen çok tasvip etmiyorum yasa koyucu maaş hakkının maaş ödeme gününden itibaren 20 gün içinde yapılması gerekir der ücretlinin iş görme vazifesini yerine getirdikten sonra bu süre puantaj maaş listeleri derken en fazla 5 gün olmalıdır yani 1000 kişinin dahi puantaj 1 günde hazırlanabilir kurumsallık politikası burada devreye giriyor