ByEmirhan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Uykusuzluğun en büyük etkisi nedir acaba uzun süre uykusuz kalan arkadaşlar deneyimlerini paylaşabilirmi baş dönmesi bayılma vs gibi bir durum olmaz herhalde
Eğer stabil bir hayatınız varsa (Yemek yap , televizyon izle , tuvalete git , bakkala git) vücudunuz çok fazla enerji harcamadığı için 3 gün zararsız bir süredir. Bundan 2 yıl önce uyku hapı kullanıyordum , okul ve ev arasında hayatım vardı okula gidip akşama kadar oturup (Binadan dönme okul bahçe falan yok) sonra eve gidip akşama kadar oturuyordum , haliyle çok fazla enerji harcamadığımız için 8 saatlik uykuyla ve besinlerden aldığımız enerjiyle ister istemez vücudumuz uzun süre enerji tüketimi yapıyor bu durum da senin geç saatlere kadar uykusuz kalmanı sağlıyor . Örnek vermek gerekirse okul zamanı gece 4 de yatıp sabah 8 de kalktığın zaman,4 saatlik uykunun bile sana yettiğini görebilirsin. Ben okul dönemi uyku hapı kullanıyordum çünkü 2 gün uyumadığım günler oluyordu , okulda da abur cubur yiyiyorsan (Enerji bakımından yüksek şeyler) ve hareketsiz bir yaşam sürüyorsan senin uyku düzenini alt üst eder. Kısacası senin sorunun cevabı yaşantınla alakalı , hareketsiz bir yaşam sürüyorsan kısa vadede sıkıntılı olmaz ama sporcuysan ve sürekli koşuşturma halindeysen, normalden 1 saat erken kalkman bile senin tüm gününü maffedebilir.