Genelleme yapmıyorum, ancak şu ana kadar 20 makaleciye iş verdiysem hiçbiri işini düzgün yapmadı. En son bir makaleciye iş verdim, fatura da kesti, ancak zamanım çöpe gitti, işi teslim etmedi. Bu yüzden maalesef makaleleri oturup kendim hazırlıyorum şu sıralar, çok fazla zamanımı alıyor.
Makale yazarları zam da yaptılar taban fiyatlar sayesinde, ancak zamla beraber kalite de disiplin de düştü. Ancak hizmetlerini pazarlama şekillerinde ilerleme var - semantik uyumluymuş. Semantik derin bir konudur, sıradan bir makalecinin bu konsepti anlayabileceğini sanmıyorum. Çünkü konu ile ilgili türkçe kaynak yok, olsa da alayı çeviri. Örneğin, entity'yi - varlık, attribute'u - özellik olarak çeviriyorlar bu sözde SEO ajansları ve blogları, ancak bunlar ileri seviye SEO kavramlarıdır, kendileri de bilmiyor, bilen bir tane türk seo uzmanını tanıyorum, o da sadece ingilizce anlatıyor sitesinde. Merak edenlere kısaca anlatayım, normal makalede ve semantik içerikte google, yazarın zırvalayıp zırvalamadığını kolayca anlıyor, özgünlük en önemli faktör değil, en temel faktörlerden biri sadece. Kelime sayısı da önemli değil, ancak her konuda binlerce kelimeden oluşan onlarca, yüzlerce farklı makale yazmak mümkün.
Maalesef seo uzmanları(!) kadar, makaleciler de kalitesiz bu piyasada (tekrarlıyorum, genelleme yapmıyorum, bu benim gözlemim sadece). Yazarlardan oluşan ekiplere sahip makalecilere önerim, ekibinizi iyi eğitin, yoksa iş dünyasında başarıya ulaşamazsınız, 10 sene sonra da ev kiranızı ödeyebilmek için çabalar durursunuz. Fiyat her şey değildir, gerekirse makale başı 100, 200, 300 TL olarak belirleyin, ancak kaliteye önem verin.
Bu piyasa her zamanki gibi midemi bulandırmaya devam ediyor...