Ya hocam o zaman her konuda aynı mantıkta mı bakalım? Zaten seneye veya bir sonraki seneye çıkacak diye şimdi hukuk dışı bir arttırımı kabul edip 2 yıl fahiş fiyattan mı kirayı versin? Yanlış anlamıyorum ama biraz mantıksız konuşuyorsunuz kabul edin. Ayrı imzalanan bir şey yok daha önce şahsen tecrübe ettiğimden zaten arkadaşıma ilk sorum "kira kontratı dışında bir şey imzaladın mı" oldu. Klasik sözleşme dışında bir şey yok. Standart yasalara tabi olan bir durum için "zaten bir gün çıkacak, 3000₺ istemediği için dua etsin, çıkartılmayı göze alacak o zaman, kesin bilmem ne taahhütü vermiştir" gibi absürt yorumlarda bulunmayın artık lütfen.
Dostum durumu çokça araştıran biri olarak (ev alıp kiraya vermeyi düşündüğüm için araştırdım). Şimdi ev sahibine bayan ret edebilir. Ev sahibi bu durumdan sonra hanımefendiyi evden çıkarmaya çalışacaktır. Evden çıkarmak için en kolay yol annem babam yada ben çoluk çocuğum oturacak diyerek size noterden tebligat çekecektir. Bu aşamadan sonra 6 ay süreniz var yeni eve çıkmak için. Eğer ev sahibi yalan söylüyorsa size 1 yıllık kiranızı geri ödeme cezası alıyor. Ama yalan söylediğini nasıl kanıtlarsınız işte orada bende tıkandım. Sonuçta evdeki yeni kiracı şahit olmaz. Videoya çekmeniz vs.. konut dokunulmazlığına, kvkk ya vs.. ihlal. Kısacası bu nasıl tespit edilir çözebilirseniz rahat rahat hanım efendi olmaz diyebilir ama yok bunu kanıtlayamayız diyorsanız biraz ters yaptıktan sonra uzlaşın onlarda işin devlete gideceğini anlarlarsa mideleri bulanır 2 isterse 1 e razı olur.