Selamun aleyküm sevgili kardeşlerim,

Bugün 12.konumuzu başlatıyorum.

Ramazan'ın her günü bir adet konu açarak;

1) Âyet-i Kerime paylaşımı
2) Kaynağı ile beraber, sahih bir hadis-i şerif paylaşımı gerçekleştireceğim inşallah, geçen sene olduğu gibi.

Konu altına mesaj yazarak, konunun gün içerisinde yukarılarda olmasını sağlarsanız, daha fazla kişinin bu ayet, hadis ve dualardan yararlanmasına vesile olabilirsiniz. Şimdiden mesajlarınız için Allah razı olsun.

Herkese bereketli bir Ramazan dilerim.

R10 Ramazan Serisi Konu 12/30

Ramazan 12.Günü Âyet-i Kerime Paylaşımı

KAF Suresi

15. İlk yaratmada âcizlik mi gösterdik ki (yeniden yaratamayalım)? Doğrusu onlar, yeniden yaratılış konusunda şüphe içindedirler.

16. Andolsun, insanı biz yarattık ve nefsinin ona verdiği vesveseyi de biz biliriz. Çünkü biz, ona şah damarından daha yakınız.

17. Üstelik, biri insanın sağ tarafında, biri sol tarafında oturmuş iki alıcı melek de (onun yaptıklarını) alıp kaydetmektedir.

18. İnsan hiçbir söz söylemez ki onun yanında (yaptıklarını) gözetleyen (ve kaydeden) hazır bir melek bulunmasın.

Ramazan 12.Günü Sahih Hadis-i Şerif Paylaşımı

Riyazus Salihin, 923 Nolu Hadis

Ümmü Seleme radıyallahu anhâ’dan rivayet edildiğine göre şöyle dedi:

Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem’i şöyle buyururken dinledim:

“Herhangi bir kul sıkıntıya düşer de “Biz Allah’dan geldik, Allah’a döneceğiz. Allahım, başıma gelen musibetin ecrini ver ve bana bundan daha hayırlısını lutfet” diye dua ederse, Allah Teâlâ onu uğradığı sıkıntıdan dolayı mükâfatlandırır ve ona kaybettiğinden daha hayırlısını verir.

Ümmü Seleme dedi ki, Ebû Seleme öldüğünde ben, Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem’in öğrettiği gibi dua ettim. Allah da bana Ebû Seleme’den daha hayırlısını, Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem’i verdi.

Müslim, Cenâiz 4