interferon adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam bankadan alırken devlet baba çok fazla vergi alıyor. Siz fiziksel olarak almaktan mı bahsediyorsunuz ? Bir de altının ne zaman yükselip ne zaman düşeceği yada ne kadar yükselip ne kadar düşeceği belli olmuyor. Diğer paritelerden bağımsız hareket ediyor gibi sanki. Altın için hep duyduğum al unut. Uzun vadede kazanırsın şeklindeydi
3 yıldır altınla ilgileniyorum. ne zaman düşüp artacağını hep gözlemledim. devlet değil banka yüksek alım satım farkı alıyor.yani makas aralığı serbest piyasanın 2-3 katı ama güvenli. evde fiziki altın tutulmaz riskli. serbest piyasada alıncada sürekli yüklü altını alıp bozdurmak işkence olur. gram altında bandrol parası paket masrafı var.

yani özetle şunu diyeyim her iki türlününde dez avantajı var. çeyreka ltın diyelim biriktirdin 100 tane her seferinde 100 çeyrek altını bozurup tekrar almayla uğraşırmısın yılda 2 defa en az artıp iniyor altın. külçe altın olarak alsan kalıp parası eritme parası adı altında yine kesinti olabilir.

banka evet makas farkı çok ama karşılaştırma yapınca ben bankayı tercih ettim. makas farkı karşılaştırma sonucu 2-3 katı olsada