CloudHead adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam Selamlar,

Office 365 üzerinden Exchange Online kullanmanızı tavsiye ederim. Lisanslama ve geçiş konusunda yardımcı olabilirim. Lisans maliyetini düşük tutarak mailbox açmanızı sağlayabiliriz.

Bunların yanında hosting şirketlerinin verdiği cpanel vs. gibi ortamlardan IMAP ve POP3 değil, gerçekten kurumsam bir mail altyapısı istiyorsanız Exchange Server kurmalısınız. Server kurmakla iş maalesef bitmemektedir. Donanım kaynağı, yapılandırması, SSL sertifikası, yedeklemesi, spam gateway temin edilmesi, temiz ip kullanılması vs. vs. bir çok maliyet ortaya çıkacaktır. Hepsi bir kenara bunları yönetebilecek biri olması gerekmektedir. En akıllıca çözüm bu servisleri bulut platformlarından hizmet olarak kiralamaktır.
Sanırım o zaman en mantıklısı Office 365'in mail hizmetini kullanmak gibi görünüyor. Peki bu platformda sadece mail başı aylık ödeme mi mevcut atıyorum 10 maillik paket şu kadar gibi yanlış hatırlamıyorsam fiyat 100 TL'nin üzerindeydi önemli olan ve taşımam gereken ilk etapta 2 domain üzerinde toplam 4 maiilim var bu da aylık 500 liraya yakın bir maliyet çıkarıyor bana. Dediğim gibi paketler varsa belki maliyeti daha düşürebilir diye düşünüyorum.