Turkic adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Microsoft, Lumia ile mobil piyasasına girmişti ve çekildi, Apple'ın da iOS'u var ama Google'ın Android'inin mobildeki pazar payı çok büyük.
dediğiniz açıdan bakınca mantıklı gibi geliyor ama Microsoft'un büyük pazar payı göz korkutucu. Düşük ve eski sistemlere uyumlu bir işletim sistemi olursa tercih edilebilir gibi görünse de Google'ın bunu yeni nesil donanımlar için hazırladığı söyleniyor. Android'in piyasaya en erken giren(2008) yeni nesil işletim sistemi olması ve günümüze kadar aynı işletim sisteminin geliştirilerek mobil cihazlarda kullanılması onu güçlü kılıyor. IOS zaten sadece Apple markasına özel bir işletim sistemi. Lumia ise androidden 6-7 yıl sonra sadece Microsoft markalı cep telefonları ve ardından Nokia için için kullanıldı.
Ama düşünün Samsung'undan Motorolasına, LG'sinden Lenovo'suna kadar birçok cihaz android işletim sistemi ile yıllardır piyasadaydı. Hangi cihaz üreticisi bir anda karar değiştirip Lumia'ya geçelim der ki? Bu Microsoft'un stratejik hatası bence.

PC işletim sistemlerine gelecek olursak şunu diyebilirim; bugün herhangi bir teknoloji markete gittiğinizde size sundukları bilgisayara Windows 10-11 yüklü şekilde (cihaz mac değilse)vereceklerdir.

Bu arada elbette piyasada farklı işletim sistemi olması ve rekabet yaratabilmesini ben de arzularım. Rekabet gelişimi sağlar.