Microsoft her yeni Windows sürümünde daha fazla sistem kaynağı harcayan bir sistem ortaya koyuyor. Birçok kişi Windows 10'u hızlı çalıştırabilmek için SSD kullandığını yazmış. Halbuki eski Windows sürümlerinde böyle bir durum söz konusu olmamıştı. Linux dağıtımları da SSD'siz bilgisayarlarda gayet hızlı çalışabiliyor.
Yıllardır Windows işletim sisteminin çeşitli yönlerine gıcık oluyorum. Linux belki Windows'un işini bitirir diye bekliyordum ama Linux bir türlü beklenen patlamayı yapamadı.
Son zamanlarda Google'ın Chrome OS'unun artık Chromebook dışındaki bilgisayarlara da yüklenebildiği ile ilgili haberler çıkmaya başladı. Mobil piyasasını Microsoft'a dar eden Google, acaba masaüstü piyasasında da buna benzer bir açılım yapabilecek mi? Chrome OS bildiğim kadarıyla Android gibi Linux çekirdeği üzerinde çalışılarak geliştirilmiş bir sistem. Diğer taraftan Google'ın galiba kendi geliştirdiği Zircon adlı çekirdeğe bina ettiği Fuchsia diye bir işletim sisteminden de bahsediliyor. Sizce Google'ın masaüstü piyasasındaki hamleleri Microsoft'u bu alanda da mat edebilir mi?