Pandemi başlamısyla piyasaların çakılmasını değerlendirip o günlerden bu yana az çok, ama düzenli olarak bazı Türk ve global şirketlerin hisselerine, ayrıca çeşitli fonlara yatırım yapıyorum. Niyetim kumbara tutmak, kim bilir kumbaranın içindeki şeyler belki 10 sene sonra ummadığım noktalara gelecektir. Hiç dokunmadım, dokunacak bir durumla da karşılaşmam umarım. Amacım gelecekte evlenip çoluk çocuğa karışırsak onlara böyle bir miras bırakmak. Bahsettiğiniz gibi benim için fazla kalan miktarlar olması sebebiyle kısa-orta-uzun vadeye bakmaksınız gücüm yettiğince bi hayalimi gerçekleştirmek istiyorum. Yeme içme gibi herşeyin harici kalan ekstra paradan bahsettiğinizi anlıyorum ki bazı dostlar ye iç gez şeklinde yorumlayabilir. Doyumsuz bir kişi böyle bir konu açacağını da ihtimal vermiyorum zaten. Demem o ki bir araç uğruna değerlendirmektense bir amaç için sizde benim görüşüm gibi unsurlara yönelebilirsiniz. Kısa-orta-uzun vade de beklentinizi karar vermeli öncelikle bu olmazsa olmaz. Ölçeklendiremediğiniz her yatırım girişimi hedeflere gitmeyi bırakın, "bana göre çok uzun süreçti" diyebileceğiniz zaman diliminde terste de bırakabilir. Epey uzattım kusura bakmayın umarım fikirlerinizle ilgili bir katkım olmuştur, iyi çalışmalar.🙏
Bu işlerden anlamak lazım hocam. Ben 2 yıl önce bi deniyim dedim 4 5 tane firmadan karışık hisse aldım. Şuan totale baktığımda hala zarardayım

nasıl başardım ben de bilmiyorum