subasioguz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Savaş çıkar çıkmaz kendi mail serverımızı kurduk

En mantıklısı bu şekilde özel mail server. Ben zimbra kullanıyorum. zimbra'yı güzel bi şekilde ayarlarsanız rahatlıkla kullanabilirsiniz.
Bizde Zimbra kullanacağız galiba.

videovevideo adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
teşekkürler bilgi icin.
ben kişisel alan adımı natrodaki ayar ile yandex mail kullanıyordum. Hala çalışıyor. Ama diyelim kapandı.
kapandıktan sonra istediğim başka firmadan hizmet alıp aynı mail adresimi aktif edebilir miyim ? Yandex ile yapmam gereken bir işlem olacak mı?
Aktif edebilirsiniz ama eski maillerinizi oraya geçiremezsiniz.

HelloWorld adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Pardon ben google'ın başlangıç planı 300 domain sanıyordum meğerse 300 kullanıcıymış o. Ben de mail sunucusu için yeni yeni araştırmaya girdim. Birçok kişi google öneriyor. Tabi domain sayısı fazla olanlar için pek uygun değil bu şekilde. Üstte arkadaşın belirttiği gibi özel mail server da alınabilir aslında.

Peki 300 domaini nasıl yönetiyorsunuz hocam? Her domain için farklı yandex hesabı mı açıyorsunuz yoksa kurum hesabı olarak mı? Ben dediğim gibi admin.yandex tek hesaptan 2. domaini ekledim ama çalışanlar kısmında mail oluşturmaya gidince sadece ilk eklediğimiz yani ana domain ile mail oluşturabiliyoruz.
Şuan bahsi geçen yandex kurum mail hesabımızda 300 domain bağlı her domainin kendi yöneticisi var firma içerisinden 1 kişi bunu kontrol edip istediği maili açıp silebiliyor. Bunun hakkında eğitim veriyoruz.