O kadar markasını düşünüyorsa, bir kere .com alanadını kaydettirdikten sonra .com.tr'ye yönlendirip elinde tutmaya devam edebilirdi. Nitekim pek çok ünlü marka bunu yapmaktadır. Kaydettirdikten sonra alanadını elinde tutmadığı zaman elin Çinlisi veya Rusu o alanadını kaydettirip müstehcen içerikli bir siteye yahut kumar sitesine yönlendirebiliyor. Ondan sonra da markanın sahibi suçu kendi vatandaşına atabiliyor.
Marka domainden ibaret değildir, önce bunu bir anlamak lazım.
Lütfen domain ile marka kanunlarını bir araştırın fikir sahibi olun, sonra kendinizce değerlendirin.
Hiç bir marka sahibi domain boşta iken '' aman biri alıp benim markama zarar vermesin'' diye düşünmek zorunda değil.
Çok farklı yaklaşılıyor bu konuya. Ve konuyu açan arkadaş çok başka bir mantıkla başlık atmış.
Halbuki ortada gerçek olan bir eylem var:
Marka üzerinden farklı eylemler ile algı yürütülmüş resmen. Ve bu eylemler esnasında domain bu arkadaşın elinde imiş bir süre. Ve marka HAKLI olarak HAKKINI arıyor!
Ama ben bu domaini yenilemedim, bana dava açtılar hakları yok falan diyemez artık.
Bir daha söylüyorum:
Marka sahibi siz olsanız dava açmazmıydınız? Birileri sizin hakkınızda ileri geri konuşacak vs? Hakkınızda karalama yapacak? Veya markanız üzerinden kendince kazanç sağlayacak?
Siz domaini almadınız diye kendince fırsatçılık yaparak size domaini satmaya çalışacak? Sosyal medya hesaplarınızı ele geçirmeye çalışacak?
Dur ama ben domaini alayım da birileri benim markam üzerinden ''haksız kazanç sağlamasın'' ''markam üzerinden saçma sapan faaliyetlerde bulunmasın'' gibi mi yapsın marka?
Neden? Birileri de saçmalamasın, hukuka aykırı davranmasın, bu kadar basit. Siz resmen hırsızın hiç suçu yok demeye getiriyorsunuz.
Not: Benden bu kadar, lütfen beni alıntılamayın rica ediyorum. İsteyen istediği şekilde anlıyor ama kanunlar hukuk etik vs derken biraz da empati kurulmuyor ise ben ne desem boş.
Haliyle, boşa harcayacak zamanım da yok.
İyi forumlar herkese.