Arkadaşlar merhaba,
Bir arkadaşım var şu an üniversitede okuyor, öğrenci. Pazar günü rahatsızlandığı için beni aradı, apar topar acile götürdüm. Böbrek taşı olduğunu söylediler. İğne serum vs ağrıyı dindirdiler ve pazartesi bir üroloji doktorunun görmesi gerektiğini söylediler. Dün ilimizde bulunan Şehir hastanesine götürdüm, önce 7TL ücret aldılar(gss prim borcu olduğu için) sonra doktor baktı etti ilaç yazdı. Bu arada arkadaşta çok kötü ağrı kesiciyle durmuyor ağrısı ve raporda yazar mısınız okul için dediğinde, doktor için zor bir şey gibi önce vermek istemedi sonra kabul etti fakat senin GSS (genel sağlık sigortası) borcun varmış rapor veremiyorum dedi. Detayını sorduğumuzda bilmediğini söyledi. Okulundaki hocalarıda anlayışlı değiller rapor olmadan hiçbir şey yapamayız demişler.
Borcu 8500TL görünüyor, bu çocuk 24 yaşında, bir bölüm bitirdi işsiz kaldı. İkinci bölümünü okuyor zor bela. Biz arkadaşları olarak kabul etmesede zorla destek oluyoruz. Bu sistemi adaleti hükümeti artık geçtik.. Siyaset yapmak istemiyorum tek öğrenmek istediğim bu durum başına gelipte birkaç gün sağlık raporu alamayan oldu mu? ya da var mı böyle bir şey?