Turkic adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Burada şöyle bir problem ortaya çıkmıyor mu? Bu başlıktaki alanadı daha önce o marka tarafından kullanılmış gibi görünüyor, o zaman madem marka için o kadar para harcanıyor, bir alanadını neden takip edip zamanında yenilememişler?
Marka sahibinin domain ihtiyacı yok esasında. Misal com.tr uzantıda yayına alabilir sitesini.

Burada esas husus; markaya ait olan domaini satın alarak marka üzerinden haksız kazanç elde etmek, marka itibarına zarar verme eylemleridir.
Domain konusu sonraki meseledir.

Haliyle kazanç elde eden ve/veya markaya zarar veren kişiler hakkında tazminat isteme hakkına da sahiptir marka sahipleri

Bu yüzden domain ile marka ayrı olarak ele alınmalıdır.

Kısacası bir domain almadan önce marka üzerine tescilli mi diye bakmak gerekiyor. Eğer bile bile alınıyor ise bunda iyi niyet aranmaz.
Haberim yoktu, bilmiyordum gibi savunmalar maalesef kaale alınmaz.

Veya sizin dediğiniz gibi yahu bu X markası domaini yenilememiş boşa düşmüş ben bunu bir alayım da fırsat elde edeyim denilir ise o zaman yukarıda bahsettiğim hususlar meydana gelir.

Her zaman kendimizi marka sahibinin yerine koyarak düşünmemiz gerekiyor.
Bazı marka sahipleri vicdanlı olsa bile avukatları asla bu konularda taviz vermezler, kendileri müvekkillerini korudukları gibi kazanç elde ederler tazminatlardan.

Kısacası her zaman risk vardır, risk ihtimali var ise kimse de ''bir şey olmaz, sıkıntı çıkacağını düşünmüyorum'' deme lüksüne sahip değildir.

İyi forumlar.