@digiklan; ben de biliyorum yer sağlayıcı belgesinin telif içeriklerin de işe yaramadığını ben ilgili konu ile alakası olduğunu düşündüğüm bir anayasal maddeyi belirttim birçok film haber ve blog sağlayan sitelerin iletişim bölümünde girersen bu maddeyi görürsün işe yarayıp yaramadığı konusunda bilgiye sahip değilim ama binlerce site bu madde ve benzerlerini sitelerinde yer veriyor.
Lütfen itamlarınızda bulunurken biraz daha az kırıcı olun.
Bak hocam anayasa maddesi diyorsun hala.
Kırıcı konuşuyorum çünkü hakim olmadığın hukuki konuda fikir beyan ediyorsun ve birilerini yanlış yönlendirebilirsin.
İnternette arama yap şimdi anayasa ve yasa farkı nedir diye.
Senin verdiğin bir yasa maddesi anayasa maddesi değil.
Film Dizi sitesi sahiplerinin ne yazdıkları hiç bir şey ifade etmez.
O yazıları senin gördüğün gibi bir birinden görüp kopyalayıp yapıştıranlar var ve bunlar çatır çatır ceza ödüyorlar.
Uzlaştırmacılara para ödeyen film dizi site sahiplerinin hepsinde bahsettiğin saçma metin yazıyordur.
Telif ihlali halinde 2 tür ceza doğar.
1) Hapis cezası.
2) Tazminat cezası
Uyar kaldır sistemi savcılığa suç duyurusunda bulunmak ve hapis cezası istemek için ön koşuldur.
Ama maddi ve manevi tazminat istemek için hiç bir şekilde uyarı yapmaya gerek yoktur.
Hukuken hakim olmadığın konularda insanların başına dert açabilecek yorumlar yapmamalısın.
Burada 16-17 yaşında çocuklar var ve yalan yanlış bilgileri görünce bu bilgilere inanmak istiyorlar ve başları derde giriyor.