iws adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
ÖNEMLİ NOT: Çok fazla deneme yaptık aşmaya çalıştık olmadı bunalınca kapattık her şeyi normal işimize baktık. Şimdi tekrar connect.yandex.com adresine girince eski panel açıldı. Yavaş yavaş sinyal mi veriyorlar yoksa sistemsel arızamı çözemedim. Ama eğer 1 saat önce yaşadığımız sıkıntı gibi bir sıkıntı yaşarsak tekrar ve domainleri içerden alamazsak yandığımızın resmidir. O yüzden dolayı ilk fırsatta çözümü bulup domainleri taşıyacağız yandex servislerinden. Tavsiyem odur ki sizde bir çözüm bulun bence. Sistemin sorunu ücret istemesi değil. Ücret ödenememesi kurum için rusya vergi kimlik numarası istiyor. Bunu da googledan bulup yazınca tekrar sorun veriyor.

ESKİ DOMAİNLERE ULAŞMAK İÇİN ÇÖZÜM:

https://www.r10.net/1082385102-post28.html

05.04.2022 tarihi ile artık yandex kurumsal mail ücretli oldu. İşin ilginç tarafı direk ödeme ekranına atıyor kurum eklerken ve sizden rusya vergi numarası istiyor. Yani ödeme yapabilmek için rus şirketi olmanız gerekiyor (varsa başka taktik paylaşın.)

Varsayalım ödemeyi geçtiniz bu seferde her kullanıcı için 27₺ ye tekabul eden ruble istiyor sizden. Yani yandex kurum kullanan tüm arkadaşlara geçmiş olsun.

Daha öncedende 360 paneli ilk çıktığında aşağıdaki yol ile bu sistemi atlatabiliyorduk artık aşağıdakilerde geçersizdir.
  1. Eski sürüme geç (artık öyle bir buton yada link yok)
  2. Webmaster üzerinden domain ekle (ekleyince yandex maile otomatik eklenmiyor.)
  3. Eski hesaplar yönetilmiyor. Yeni hesap ekleme ücretli
YAvaş yavaş tüm kullanıcıları geçiriyorlar galiba 6 ay önce r10da böyle bir konu görmüştük umursamamıştık ama şuan bizim başımıza geldi tamamen sistem kapalı ödeme ekranına atıyor. Sıra sizede gelmeden önleminizi alın.

connect.yandex.com
admin.yandex.ru
https://admin.yandex.ru/?from=connect
https://connect.yandex.com/portal/admin

Yukarıdaki domainlerin hepsine girince aşağıdaki ekrana atıyor. Hiçbir buton tuş vs yok

teşekkürler bilgi icin.
ben kişisel alan adımı natrodaki ayar ile yandex mail kullanıyordum. Hala çalışıyor. Ama diyelim kapandı.
kapandıktan sonra istediğim başka firmadan hizmet alıp aynı mail adresimi aktif edebilir miyim ? Yandex ile yapmam gereken bir işlem olacak mı?