dll adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ben deneme amacclı 1 tane açtım, makale ekledim ve ping attm. Bakalım indexlenecek mi
O yüzden büyük blog sitelerinden oluşturmak istiyorum.
Kendim sektörden bayağı bir süre uzak kaldım. Yaklaşık 4 yıl kadar.
Yeni sitelere çöp gözüyle bakmaya başlamış. Bu yüzden index sıkıntıları var.

Değişen tek şey bu.

4-5 sene önce de güzel içerik hazırladıktan sonra (yani kullanıcı ilgili kelimede siteye girip aradığını bulabiliyorsa) bir miktar backlink alıp yükseliyordun. Şuanda da aynısı. Yaklaşık 2 aylık bir araştırma neticesinde maalesef hala backlinke dayalı bir sistem var.

Kendim kelimelere özel paravan blog açmayı düşünüyorum. 3-5 tane.
Wordpress, blogspot, tumblr gibi. Bunlara da gerçek bir site edasıyla ana kelimenin alt kelimeleriyle alakalı 10-15 yazı yayınladıktan sonra en son çıkış yapacağım yazıyı yayınlayacağım ve oradan siteme link alacağım tanıtım yazısı şeklinde.

Ve bu alt kelime makalelerinden, siteye link çıkışı yapacağım makaleye iç link vereceğim her birinden. Ana makaleyi destekleyeceğim kısaca.

Tüm bu alt yazılar, ana domain alanlarına ise günde 5-10 tane spama kaçmayacak kadar blog comment kasacağım. Hedefim bu açıkçası. Böylece paravan bloglar da biraz index alır ve oturur diye düşünüyorum.

Başka bir kelimede ise iç linkleme yapmadan yine 10-15 yazı yayınlayıp paravan siteye ana sayfa + yazı sayfaları şeklinde comment kasacağım. Ve sidebar olarak link alacağım.

Muhtemelen sidebar link daha etkili olacak.