Uzun zamandır takip ettiğim Matt Diggity'nin 5 gün önce paylaştığı Parasite SEO videosundaki anlatımını sizler için Türkçe'ye çevirdim.
Parasite SEO'yu temel olarak; Otoriter sitelerden Tanıtım Yazısı (Sponsor Bağlantı) almak olarak nitelendirebiliriz.
Örneğin bir ürün satıyorsunuz ve bu ürünle ilgili bir web sitesi oluşturdunuz fakat üründe ciddi bir rekabet var ve ilgili anahtar kelimede yükselmeniz oldukça zor.
Bu noktada devreye Tanıtım Yazısı /
(Sponsor Bağlantı) satışı yapan otoriter haber siteleri giriyor.
Bu sitelerden alacağınız tanıtım yazısında ürününüzün anahtar kelimesini geçirdiğinizde sitenin otoritesi yüksek olduğu için SERP'te web siteniz çıkmasa bile ürününüzün üst sıralara yükselmesi olası.
İlgili videoda kullanılan örnek bir anahtar kelime; best weight loss supplement
SERP'te ilk 10'daki web sitelerinin 8'i Haber Sitesi.
Parasite SEO'daki Önemli Noktalar
İçerik başına ödenecek olan tutar ne kadar, bu tutar ürün için değer mi?
Yazının alınacağı sitenin benzer bir içeriği var mı, iç linkleme yapılabilir mi?
İlgili site NoFollow mu, DoFollow mu çıkış veriyor?
Tanıtım yazısının içerisinde resimlere onay veriliyor mu, maksimum link çıkış sayısı nedir?
İlgili siteden daha önce benzer bir yazı çıkılmış mı, eğer çıkılmış ise anahtar kelime yamyamlığından dolayı sizin yazınız iyi bir sıralama almayabilir.
İçerik bir yıl mı kalacak yoksa sınırsız mı?
İçerik Otoritesi?
İlgili sitede daha önce alternatif bir içerik yayınlanmış ise bu siteden alacağınız yazının faydası çok daha yüksek olacaktır.
Bu yüzden yazı satın almadan önce ilgili sitede benzer bir yazı olup olmadığını kontrol etmenizde fayda var.
Örneğin, kelimeniz En İyi Kripto Para Cüzdanı ise yazıyı satın alacağınız sitenin kripto para ile ilgili 5 farklı yazısı mevcutsa ve site bu içeriklerde iyi bir sıralama almış ise bu siteyi kesinlikle seçmelisiniz.
Anahtar Kelime Yamyamlığına Dikkat!
Google 2021 yılı itibariyle Keyword Cannibalization olayına çok daha fazla dikkat etmekte.
Örneğin, En Kolay Kredi Veren Bankalar ile ilgili bir içeriğiniz varsa gidip Kredi Veren Bankalar başlığına sahip yeni bir içerik oluşturduğunuzda bu anahtar kelime yamyamlığı anlamına geldiği için sıralama alamama durumu söz konusu.
Bu yüzden tanıtım yazısı almadan önce ilgili sitede mevcut anahtar kelimeniz ile ilgili içerik olup olmadığını kontrol etmelisiniz.
Aldığınız Yazıyı Beslemeyi Unutmayın! @CGLR; Hocam geçmişte bu konuyla ilgili bir paylaşımda bulunmuştu.
SEO Uzmanı Matt Diggity'de aynı şekilde aldığınız bu yazının beslenmesini öneriyor.
Paravan Bloglarla veya daha ucuz tanıtım yazıları ile otoriter siteden aldığınız tanıtım yazısını besleyebilirsiniz.
Bu yazı R10'a özel olarak oluşturulmakla birlikte herhangi bir platformda paylaşılmamıştır.
https://youtu.be/XxMq0vZcSnY Diğer Faydalı Olabileceğini Düşündüğümüz İçeriklerimizKOZBA YouTube Kanalı