Bugün Ankara'da yürürken 2 adet çocuk geldi yanıma biri erkek biri kız erkek olan 2-3 yaş daha büyük baktı gözümün içine abi para istemiyorum ama karnımız çok aç bana ve kardeşime şurdan yiyecek birşeyler alır mısın dedi genelde para isteyenlere vermem ama 2 adet çocuk gelip karnımız çok aç deyince de karnım aç denilen boş çevirilmez neyse gittim ikisine de poğaça ve kıymalı börek aldım yanına da 2 kutu meyve suyu aldım 25TL tuttu afiyet olsun dedim dolmuşa binmek için yolun karşısına geçtim durakta değnekçilik yapan bi abi yaklaştı yanıma onlara dedi boşa yemek alma o seyyar satıcı babaları sen gittikten sonra tezgaha koyarlar akşama kadar 50 kişiye aldırırlar aynısını.
Daha önce çok dilenci gördüm ama bunlar gerçekten aşmış kendisini günde sadece 20 kişiye aldırsalar ki bizim milletimiz genel olarak açım diyeni geri çevirmez hele de çocuksa 10 kişiden 9u alır asgari ücretten fazla kazanıyorlar günlük kim bilir kaç kişiye yapıyorlar aynısını artık bunlar yüzünden karnım aç diyene bile şüphe ile yaklaşıcak hale düştük.