Öncelikle, ateist ve deist kardeşlerim, konuyu baltalamayıp 3 harfli diye bir şey yok, bilime inanıyoruz gibi akıllar vermezlerse sevinirim. Merak etmeyin bende Evrim Ağacı'nın videolarını izleyen biriyim. Naçizane zekamla Kuantum'dan Evrim'e kadar yüzeysel olarak araştırmalar yapan ve bu tür konuları çok seven bir insanım.

Annem, çocukluğumdam beri komşulara, aile yakınlarına kahve falı bakan biri. Olaylar 1999 depremi zamanından başladı. Yaşımın 16-17 olduğu dönemler.
O dönem Kocaeli, Gebze'de 2 katlı, ahşap, eski bir dubleks evde oturuyorduk. Annem, babam üst katta, ben kardeşimle alt katta uyuyordum.
Babam birden panikle, gece saat 2-3 gibi "anneniz ölüyor" diye bağırmaya başladı. Bir panikle merdivenleri tırmandım. Baktım annem yatakta sırt üstü, ufak sıçrayışlarla titriyor. İnsan o an ne yapacağını bilemiyor, bende mahalleden bir arkadaşımı aramıştım, şimdi neden 112 aramadım diye düşünüyorum doğrusu Her neyse, bir süre sonra kendiliğinden titremeler kesildi ve uykuya daldı.
Senede 1-2 kere tekrarlamaya başladı bu krizler, bazen ayda 1 bazen 5-6 ayda 1 oluyordu. Bizde alışmış tık artık, soğan filan koklatıyorduk ve krizin geçmesini bekliyorduk.

İşin ilginç yanı şu; Biz bu hastalığın epilepsi olduğunu biliyorduk ama annem kriz geçirmeden önce, gece uyanıyor ve ağlamaya başlıyordu. Bir keresinde ev soğuk diye hep beraber salonda yatıyoruz, birden yine ses çıkarmaya başladı gece yarısı, (kısık seslerle bismillah, alla alla, alla alla şaşırmalı ifade tarzıyla) sonra oturdu yatağa ve dış kapıya bakarak "gidin, gelmeyin, Bismillahirrahmanirahim, korkuyorum" gibi kelimeler söylemeye başladı. Bu 5-10 dakika sürdü. Bunları yaşarken bizi tanımıyor, kap katı oluyor vücudu ve o an sakinleştirmek mümkün olmuyor. Soğan vs. koklatıyoruz, 5-10 dk sonra vücudu kitleniyor ve kriz geçiriyor. Kriz anı 4-5 dk sürüyor ve sonra kendiliğinden uykuya dalıyor. Yatağına yatıyor ve sabah hiç bir şey olmamış gibi kalkıyor. Gece yaşananların hiç birini hatırlamıyor. En kötüsü 3-4 gün boyunca baş ağrısından duramıyor kadın.

Müslüman bir aileyiz ancak oruç dışında ibadet yok kimsede. Hacı hoca tayfasıyla da para işin içine girdiği için hiç muhattap olmadım o yıllar, olmakta istemedim.
Ben bu yaşananların %100 kahve falı olduğunu düşündüm o zamanlar. Buna alternatif olarak annem gece sıcak su filan dökerdi. Evin arkası bahçeydi ama herkes pislik atmış, sofra filan silkelemişler. Kimsenin kullanmadığı bir arka bahçe gibi. Acaba dedim, oraya su vs. döktüğünde mi oldu. Yani bu sebepten mi 3 harfliler musallat olmuştu.

Annemin o halini görmesem, inanın bende 3 harflilerin insanlara musallat olduğuna pek inanmazdım. Evet hadislerde geçiyor ama Kuran'ı daha çok esas alan biriyim. Onların farklı bir boyutta yaşayıp, insanlarla uğraşamayacaklarına inanan bir insandım. Bu fikrimi değiştirmişlerdi. Düşünsenize bir insan gözleri açık havaya bakarak, sizin görmediğiniz şeylere gidin, gelmeyin, korkuyorum vs. diyor ve yüzünde inanılmaz bir korku ifadesi oluyor. Bir keresinde hiç unutmuyorum, farklı bir dilde konuşuyordu. Saçma sapan bir konuşma, öyle bir dilin var olması çok aptalca olurdu. Uyduruk bir dil gibi düşünün bunu. Yabancı dizi veya film, çok fazla izlediğimden belki 30-40 farklı dil duymuşumdur ama annemin konuştuğu dil acayip saçma kelimelerden oluşuyordu.

Neyse fazla uzatmak istemiyorum. Daha çok şey var da bunlar yeterli. Annem son 10 yıldır iyi, kriz belki 1-2 defa geçirdi bu 10 yıllık süreçte. Ara sıra yine kahve falı bakıyor. Nasıl iyileşti derseniz, epilepsi ilaçları kullanıyor. Faydası oldu gibi. Epilepsi hastaları acaba bu tür, olmayan bir takım hayaller görüyor mu, onlardan korkuyor mu merak ediyorum. Yani kriz anı öncesi bir takım paranormal olaylar. Akıl Oyunları filminde, Doktor John Neşin bir çok hayali arkadaşı vardı mesela (film gerçek bir karakterin hayatını anlatmakta)

Bu arada not düşmek isterim. Sizlerde oldu mu bilmiyorum. Ortaokul zamanımda 3-4 sene her gece 3 harfli rüyaları gördüm. Halen bir kaç tanesi aklımda, normalde rüyalar unutulur ama ben unutmadım. Gece yatıyorum sabaha kadar belki 40-50 farklı kabus. 3-4 sene devam etti, artık alışmıştım tabi. Annemle otururken 6 ayda bir karabasan ya da tıp dilinde uyku apnesi olayı yaşıyordum. Evlendim, evimi ayırdım 5 senedir evliyim, belki 1 kere olmuştur. Şu an korkunç rüya neredeyse hiç görmüyorum. Hatta rüyalarım ne kadar saçma da olsa çok güçlü bir karakter oluyorum. Polat Alemdardan farksızım

Umarım en başta yazdığım gibi, cin vardır yoktur muhabbeti olmaz.
İnanan insan için vardır, zaten yoktur derse müslümanlıktan çıkar. Ayetlerde de geçmektedir olduğu ve Nasr, Felak sureleri vardır korunmak için.
İnanmayan insan tabi ki saçma diyecek bunlara. Biz nasıl Zeus'a Afrodit'e inanmıyorsak, onlarda böyle şeylere inanmaz
Müslümanlarda cin, hristiyanlarda şeytan, çin ya da korelilerde kötü ruh filandır bunlar. Geçen The Cursed diye Kore dizisi izledim. Bir insanın eşyasını ele geçirirse ve ismini bilirse, fotoğrafına bakarak büyü yapabiliyor ve onu lanetleyerek öldürebiliyordu şaman bir kız Dizinin konusu buydu.

Vaktinizi aldığım için özür dilerim, böyle bir içimi dökmek istedim.