Ben de geleceğe umutla bakmak istiyorum ama gerçekten olmuyor, daha aday çıkartma konusunda bile birbirine giren muhalif partilerin iktidara geldiğini düşünün artık birbirlerinin kafasına kitap mı atarlar yoksa vazo mu bilemiyorum ama bir gecede doların euronun eskiden olduğu gibi 1000 tl olacağını az çok görüyorum.
Yahu neden ak parti içinde en ufak anlaşmazlık yaşanmazsan muhalifler daha aday adayında birbirine girer yoksa ak partinin başarısının sırrı tam olarak bu mu? Şu an muhalif partilerden Cumhurbaşkanı adayı olmak istemeyen yok hatta demirtaş bile ben de aday olabilirim belki demiş, vay ki ne vay.
Birisi teknik olarak açıklasın da içimize su serpilsin biraz, tabii varsa bu sorunun bir açıklaması.
şu anki tüm sorunların kaynağı tek adam rejimi değil mi? yani muhalefet hiç tartışmadan etmeden, tek kişinin lafıyla hareket etse sonuç akp'yi indirip akp'yi iktidara getirmek gibi olmaz mı? çoğumuzun hayatı tek partinin iktidarıyla geçti. çoğumuzun koalisyon yönetimine dair bilgileri büyüklerinden duyduğundan ibaret. emin olun 2001 krizinde koalisyon varken ve krizdeyken ülkenin ekonomisi daha iyiydi. en azından rasyonel kararlar alınabiliyordu.
ikincisi, reel politik bugünden c.başkanı adayına karar vermeye imkan vermiyor ne yazık ki. erken açıklanan adayın ya da açıklanacağı kesin olan adayın üstüne nasıl saldırdıklarını mansur yavaş örneğinde gördük. meral akşener'e fetöcü diye suçlama yapılırken gördük. şimdi bu suçlamaların ikisi de yok. sebebi de adayın henüz belirlenmemiş olması. tamam belki bunlar doğru değil ama yıpratıcı ve odak dağıtıcı şeyler.
şu an muhalefet tam olarak yapması gereken şeyi yapıyor, akp'yi araya almış top kapmaca oynatıyor. bu bir süre daha devam etmek zorunda. çünkü zaman akp'nin aleyhine işliyor başkanlık sistemi geldiğinden beri.