ElmasMedya adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba arkadaşlar konuyu kısaca özet geçeceğim

2019 yılında 129.90+KDV olarak bir hizmet satın aldım.

Hizmeti satın alırken firmanın vaadi;
Sonraki Yıllarda Sabit Fiyat Garantisi!
Cümle eksiksiz şekilde böyle.

2020 yılında yenilerken bunu hatırlatıp ufak bir karmaşa yaşadıktan sonra kabul ettirip aynı fiyattan aldım, 2021 yılında yine aynı şey yaşandı tekrar hatırlattım bir şekilde yine kabullendiler.
2022 yılında yani bugün uzatmak istediğimde yine aynı diyaloğu yaşadım Ve 299.90+KDV olarak fatura çıkartıldı yine

Bana söylenen şey "Günümüz konjonktüründe hizmetlerimizi sabit fiyat garantisiyle sağlamamız maalesef mümkün olmamakta olup gördüğünüz tutar nihai tutardır."

Bazı notları ;
- Firmadan kesinlikle memnunum. Desteği olsun kalitesi olsun gayet yerinde
- Günümüzde bu garantinin verilmediğinin farkındayım
- Ekonomik şartlarda malum, firma kendi yönünden haklı sayılabilir.

Ama ben bu hizmeti alırken sabit fiyat garantisi ile aldım. Bu garanti bana verildi. Şimdi bu paket isterse 100.000 TL olsun bana sabit fiyat garantisi verilmiş.

Bugün yeni alımlara bu garanti verilmiyor diye benim hakkımın elimden alınması sizce doğru mu ? Ben alırken verildi, ama şartlar değişince garanti kalktı gibi bir şey söz konusu olabilir mi sizce ?
Biraz empati yapmak gerekir. Kendinizi firmanın yerine koydunuz mu? Millet kazandığı ihalelerden vazgeçiyor aynı fiyata yapamayacağı veya para kazanamayacağı için. Mevcut ekonomik şartlarda TL üzerinden yıllarca sabit fiyat verilmesi teknik olarak mümkün değil ki firma 2 yıl boyunca size aynı hizmeti aynı fiyattan sağlamış. Sizin tezinize göre firma size ömür boyu aynı fiyattan aynı hizmeti verecek.
Kanuni olarak firma bir hizmeti satmaktan vazgeçebilir ve niye satmıyorsun diyemezsiniz. Mesela size şunu diyebilir kullanmakta olduğunuz xxx hosting paketi 2022 yılı itibariyle satıştan kalırılmıştır diyebilir ve aynı paketi zzz hosting paketi diye adlandırabilir. Siz de bir hak iddia edemezsiniz.