Başlangıç için biraz geç olmuş. Burada yazanlara bakarak karar vermeniz mantıklı olmaz.
Herhangi bir zarar durumunda burada size tavsiye veren kişinin bir faydası olmaz. Öncelikle bu işte kartların zarar görmesi , kâr düşüşü veya çıkmak istediğinizde kartların satışı söz konusu.
Bunlardan dolayı riski göze alırsanız 1660 super ile 6GB VRAM sahip eski kartlar ile mi rig düşünüyorsunuz yoksa 3060 ti - 3070 gibi orta modellerle bir rig mi düşünüyorsunuz?
Şimdi ucuza orta model bulmadığınız sürece 1660 super ile bir rig F/P açısından en avantajlısı olarak görünebilir ama yazdığım gibi alacağınız kartların bazı durumlara göre dezavantajları olacak.
Bugün kararı verdiniz ve başladınız diyelim iki ay sonra madencilik işinde bir sorun çıktı diyelim. Kartları zararına satmayı göze alabiliyor musunuz?
Kartları yıpranmayacak sıcaklıkta stabil olarak tutabilecek misiniz? Gerekli bakımı ve temizliği yapacak mısınız? Herhangi bir aksilik durumunda siz sorunu çözebilecek misiniz? Sorunu başkası çözecekse bu kişi size ne kadar süre destek verebilir?
Burada daha çok şey yazabilirim ama birçok şey aklınızı bulandıracaktır. Yapmanız gereken şey sakince düşünüp kararı vermek.
Risk almadan kazanç olmuyor.
YTD
Kartların sıcaklıklarını belli bir standartta tutabileceğime inanıyorum.
Temizlik ve bakımı konusunda titizimdir, kendimi geçtim hanım bana göre ultra daha titiz , düzenli olarak bakımlarını yaparız oda problem değil.
Teknik olarak çok iyi bilgiye sahip değilim. Ancak öğrenebilirim diye düşünüyorum.
Tam olarak 1660 super ile düşünüyorum. Tabii f/p açısından daha avantajlı bir seçenek varsa oda olabilir. Varsa kart öneriniz söyleyebilirsiniz.
Bu ülkede maalesef
risk almadan bir şey elde edilemiyor.