Bence yapılır çünkü eth yükselecek
Benimde öyle geliyor içimden
Her zaman hesaplamalar yaparken gözden kaçırılan şeylerden bazılarına dikkat etmeniz gerektiği düşüncesindeyim. İlk olarak performans her zaman ilk 3 ay gibi olmuyor performans düşmesi özellikle minning sistemlerinde donanımların ömürlerinin çabuk bittiği ortada. Ek olarak donanım bilgisine sahip birilerinin bulunması gerekiyor çevrenizde yoksa tak çıkara 100$ alır giderler. Son olarakta elektrik kesintileri basit ama çok önemli bir unsurdur. Unutmadan Soğutmayı da söylemeden geçmeyeyim…
Soğutma konusunda problem yaşayacağımı sanmıyorum hocam. Zaten yaz kış klima çalışıyor, sistemi klima olan odalardan birine kurarım. Elektrik kesintileri evet sık sık oluyor burada. Haftada en az 2 kez oluyor. Buna nasıl bir çözüm üretebilirim? Bir fikriniz var mı acaba?
Hocam ben olsam girmezdim bu işe. Çok zahmetli ve ilk zamanlarındaki gibi kârlı değil. Ekran kartlarının fiyatları uçmuş, elektrik uçmuş.. Eskiden 3-4 ayda amorti ediyodu siz düşünün

Ve 12 adet ekran kartının bakımı da zahmetli. Güzel bir oda, gerekirse soğutma sistemi ve hava filtreleri gerekli. Çıkarttığı ses de cabası. Ayrıca ETH 2. sürüme geçtiğinde ekran kartı madenciliği bitecek, ne zaman olacağı belli değil ama uzun vadede güvenilmez bu yatırıma
Hocam hep şimdiye kadar battı batacak, bitti bitecek diye diye erteledik. En azından deneyeyim ve olmazsa da denedim olmadı bir daha olmaz derim diye düşünüyorum
Ben şahsen yapıyorum. Faturaları hepsi ödüyorum. arta kalanda birikim yapıyorum
Ben de biraz birikim yapmak amacıyla girmek istiyorum. Araba durduğu yerde yarardan çok zarar veriyor. Araba bana bi ev ya da araba aldırmaz, ancak bu yatırım belki aldırabilir, kim bilir belki ethereum x2 x3 falan yapar
hocam aslında yatırım yaptığınız miktarı 10 ay içerisinde amorti edebilecekse girilebilir diye tabir edilir ama belirsiz piyasa yüzünden zarara girmeniz çok muhtemel bu arada ekran kartı seçiminizi daha iyi yapmanızı öneririm
Hesaplarıma göre 12-15 ay aralığında amorti ediyor. Tabii ethereum değeri düşmezse, yükselirse daha kısa sürede amorti etme durumuda var.
mesela x adlı ekran kartı 10 bin tl dir ama 180 mh/s veriyordur günlük kart başı 5 tl elektirik yakıyordur
y adlı ekran kartı 3 bin tl dir ama 70 mh/s veriyordur günlük kart başı 3 tl elektirik yakıyordur
gibi gibi bir sürü ekran kartını kıyaslayın en mantıklı sonucu değerlendirin bu arada sadece etheryum miningi açısından düşünmemenizide öneririm başka altcoinlerin miningi 4gb kapasite altı ekran kartları ile yapılabildiği için ekran kartı fiyatlarıda ona göre değişkenlik gösterebiliyor kar zarar gelir götürü dengesini sağlamca göz önüne alıp en doğru kartı ve en doğru kazılacak coin i aramanızı öneririm
Evet bunu iyi araştırmak lazım. Tavsiyeniz var mı acaba?
Bende girmeyi düşünüyordum fakat ekran kartı piyasası almış başını gitmiş hocam. Geçenlerde ekran kartımı satmaya çalıştım, piyasasının altına da koysam ne yazan var ne bakan. Bunları da hesaba katmak gerekiyor. Eğer yeterli teknik bilginiz var ise hala ekmek yedirir.
Teknik bilgim çok yok. Ancak öğrenemem anlamına gelmiyor, öğrenebileceğimi düşünüyorum. Bi gaza gelip başlasak, gerisi bir şekilde gelir en kötü parayı batırırız. Buda bir tecrübe olmuş olur