Normalde bir ürün 1.500TL ise ben bundan 500TL kar edeceksem arkadaşıma 1.300 1.200TL'ye satarım, az kar ederim. Yarın öbürgün ben ondan birşey alacak olursam o da benden az kar eder.
kar konusu ayrı tabi. kardan kısılabilir ancak mevzu zarara girmemek.
bu konu aklıma şu olay yüzünden geldi. muhtemelen arkadaşlar konuyu açtığımda beni bir başkasına para vermek istemeyen, zarara giren taraf olmamaya çalışan biri gibi düşünerek okudu yazıları ama olay öyle değil pek.
arkadaşım bir oyunda eşya almıştı birkaç ay önce. 9k ya yakın bi para ödedi. şimdi aynı eşya 12-13k ediyor. oyunu bırakmaya ve eşyalarını satmaya karar verdi. bana sat ama indirim yap düşüncesi aklıma geldi ve sonra sordum kendime, niye yapsın? niye böyle bir talebim olsun. zaten o zamanın 9k sı şu anın 13k sından daha değerli. parası enflasyon karşısında erimiş. bu çocuk eşyasını almak için altın bozdurmuştu o dönem, altında kalsa şimdi 15-16k ediyordu aynı para belki. haliyle zaten zararda olan bi çocuğa bir de niye böyle bir teklifte bulunayım 15 yıllık arkadaşım/dostum olmasına rağmen. haliyle bana göre yanlış bir olaydı ve neden onu daha da zarara sokayım diye düşündüm. sonra diğer mantık aklıma geldi. madem dostuz, arkadaşız. o zaman karlı taraf o olsun? normalde 12-13 e satacaksa 14 e ben alayım 1k da arkadaşı sayesinde elde etsin. niye böyle bakılmıyor bu konulara hiç diye sorguladım o kadar.
konu bu muhabbetle açıldı.