Bu başlığa yorum yazmak benim için bir görev. Görseli görünce duygulandım, inanın.
Şöyle ki:
Ben bu sitede 4-5 sene önce aktif şekilde yazardım.
Hala var mı bilmiyorum, o dönem aylık en çok yazan yazar sıralaması vardı. Çok defa 1. olmuştum.
Yaklaşık 2 yıl yazdım. Yazarken çoğu zaman küfrederek kızarak yazdım. Kazanç çok düşüktü. Ama askerden yeni gelmiştim param yoktu. Tel faturamı bile ödeyecek param yoktu. Mecburen yazmaya devam ettim. Bir yandan kpss falan full stres. Neyse en sonunda kendi memleketimden çıkıp İstanbul'da iş armaya karar verdim. Şükür, bir firmada içerik editörlüğüne girdim. Bu sitede yazdığım yazıları referans gösterdim. Deneyim olarak bana temel oldu. 1 yıl içerik editörlüğünden sonra büyük bir haber sitesine SEO editörü olarak girdim. 3 yıldır devam ediyorum ve şuan SEO departmanı şefiyim şükür.
Bu tarz sitelerde yazar olanlar varsa amaçları para kazanmaktan ziyade editörlüğü öğrenip profesyonel hayata hazırlık olmalı. Bunun dışında buralardan kazanç elde etmek için sosyal hayat- uyku- vs her şey sıfıra inmesi lazım. Psikooji yıpratan bir durum.
Yukarda yorum yazmışlar, kimse o fiyata yazmasa fiyatları artırırlar diye. Emin olun zor durumda, muhtaç insan çok. Bunun yarı fiyatına bile yazmak zorunda olanlar var. Bu noktada işverenlerin adil, vicdanlı olması lazım. Birçok alanda bu şekilde sömürü var.