Bunun suçlusu köpekler değil insanlar. Onların alanına ev yapan, işgal eden biziz. Ayrıca içgüdüsel olarak alan koruması yapıyorlar. Senin evine yabancı birinin elini kolunu sallayarak girmesi ile aynı şeydir bu, onlardan bizim gibi gelişmiş düşünmelerini bekleyemeyiz. Bunun suçlusu belediyeler ve hükümettir. Doğru düzgün kısırlaştırma yapılsın, şu barınaklar gerçekten ölüm kampı olmak yerine barınak haline getirilsin ve sokak hayvanlarına orada bakılsın. Olması gereken budur.
Hocam sitemim sadece size değil son zamanlarda gördüğüm bu tür mesajlara cevap olarak yazıyorum.
Sokak köpekleri vahşi doğada yaşıyormuş da biz alanlarını işgal etmişiz gibi yazıyorsunuz. Bu hayvanlar doğada yaşayamazlar dolayısıyla onların bizim alanlarımıza ihtiyacı(gasp) var.
Bir diğer husus sahibi iyi veya kötü diye ben çokluğumu çocuğumu riske edemem. Daha öncede bahsetmiştim. Sıkı bir kontrol gerekli sahip olmak isteyenler rapor ve köpek besleyebilir ehliyeti almalı.
Hep bu gibi durumlarda ortaya çıkan hayvan severler ortak bir barınak yaptırıp orada bakabilir hayvanlara. Her seferinde piyasaya soykırım varmış gibi lanse ediliyor bu durum.