Hocam izninizle bir şey daha sormak istiyorum çünkü ben bu alanda yeniyim ve öğreniyorum. Oradaki CPC reklam verenin tahmini click ücreti, google reklam vermeden siteyi açtığımızda oradaki ücreti esas almamak gerekiyor yani. Peki niche keyword bulurken reklam verenlerin olması mı önemli? yoksa olmaması mı? sonuçta gireceğimiz bir sektörde google reklamı verenlerin olmasını istemeyiz ki. Oradaki mantığı açıklayabilir misiniz vaktiniz varsa
Niche sitenin iki mantığı var. Birisi kolay alanda hızlıca sitenin yükselmesi ve trafik almak. Ikincisi reklam geliri, eğer siz ürün satmayacak veya affilie yapmayacaksınız, reklam gelirine ihtiyacıniz var ve ne kadar yüksek kazanırsanız sizin için o kadar iyi demektir. Niche sitede de diyelim ki r10 kelimesine 30 easy kd ile girdiniz ve 10 reklam veren var. Reklam oranı da 10 cpc. Siteye birisi r10 kelimesinden vs girerse ve karşısına da r10 kelimesi ile çıkılmış bir reklam çıkar ona tiklarsa siz 10 cpc alırsınız ama diğer türlü kuruş saymaya devam edersiniz. Bu gibi araştırmalarda sadece bir kaynaktan değil, semrush dışında ahrefs ubersuggest Google trend spyfu gibi kaynakları da birbiriyle karşılaştırıp araştırma yapınız.
Easy keyword bulmak kolay ama reklam verenli easy keyword bulmak zor