O dönemin şartlarında birebir yazılması imkansız sonuç olarak Hz Muhammed gelen vahyi anlatıyor bir süre sonra yazılıyor araya farklı kelimelerin cümlelerin girmeme olasılığı çok çok düşük. Bu kısmı geçtim eğer gerçekten bir ilahi kitap varsa 1400 yıl önce indi ve o zamanın kelimelerine göre yazıldı. Üstünden bu kadar yıl geçtiği için elbette değişen(güncellenen) kelimeler olmak zorunda. Kelimeler değiştiği için anlam kayması deyimlerin jargonların değişmesi gayet olağan.
Ben size nesnel o dönemde gerçekleşen şeylerden bahsediyorum. Yazılı olarak vardı, hafızlar ezberlemişti diyorum siz hala kişisel görüşlerinizi öne sürüyorsunuz. Kelimeler, jargonlar, kültür her şey değişebilir ama bunun için de Tefsir gibi ilimler var. Tefsir Usulü nedir diye bir araştırma yaparsanız söyledikleriniz ta o yıllarda düşünülüp, buna göre hareket edildiğini göreceksiniz. Birebir yazılması imkansız diye bir olay da yok. Yazı biliyorsunuz ki o dönemde icat edilmedi. Ayrıca dönemin vahiy katipleri yaptıkları işin son derece bilincinde olarak bu işi gerçekleştirdi. Sizin deyiminizle Peygamber söyledi, hafızlar söyledi bu kişiler kendi anladıkları, istedikleri gibi yazmadılar.