Şehir,ilçe merkezlerinde minyon köpekler dışında bütün köpek ırklarını yasaklayacaksın. Şu an sokakta olanları engelleyemiyoruz bari ilerisi için bir adım atılmış olur. Kırsalda da çobanlar ve sürü sahipleri dışında beslemeyi yasaklayacaksın. Sahibi olanların da takibi yapılıp başıboş bırakılırsa sahibine yüklü miktarda ceza yazacaksın. Biz köydeyiz her yaz başka köylerden köpekler getirilip bizim köyün yakınlarına salınıyor. Sonra onlar köy içlerine girerek kedi,tavuk ne varsa saldırıyorlar. Hatta geçen yaz bizim tavuğun birini köpeğin ağzından ben kurtardım. Kışa doğruda belediye başıboş olanları toplayıp götürüyor,bir yere mi salıyorlar, yoksa öldürüyorlar mı bilmiyorum.

Türkiyede 10 milyondan fazla sokak köpeği olduğu söyleniyor. Bu sayı her geçen gün artıyor. Bu kadar hayvanı alabilecek barınak yapılması,bakımı falan büyük iş kimsenin yapabilieceğini sanmıyorum. Mesela geçen izmire 1500 köpek kapasiteli bir yer açıldı. Maliyeti 35 milyon lira. Bu köpeklere en iyi şartlarda bakılacak şekilde yapılmış . Hadi biz daha kötüsünü yapıp 5 milyon liraya yapalım. 10 milyon köpek için 33 milyar lira sadece barınakları yapmak için gerekir. Bunların mamasıdır suyudur bakımıdır dersen oluşacak maliyeti siz hesap edin.