Diger kitaplarin degistigini nereden biliyorsunuz?
Kuranin degismedini nereden biliyorsunuz? Kuranda yaziyor cunku demeyin.
Eger diger kitaplar degisti ise tam olarak hangi parcalari degisti? Cunku Incil ve Kuranda gecen olaylarin cogu Tevratran aktrilmadir. Bu durumda Kuranda gecen olaylarin dogruluguna nasil inanabiliyorsunuz?
biz müslümanlar allahın sözüne teslim oluruz şek ve şüphe getirmeyiz 'kuranda yazıyor' bu cümle her müminin kalbinden şüpheyi söker atar orada şüpheye dair bir şey brakmaz. allah cc, biz bu kuranı indirdik ve biz koruyacağız, diyor. bu biz müslümanlar için geçerli bir delil senet kanıt. tartışması dahi olamaz.
ama bizim dışımızda olanlarada binlerce sahabeden oluşan nakilci sistemi ile kuran bir kitap haline getirildi. her ayet getiren yanında 2 3 senedi ile birlikte getirmek zorunda idi, yani misal bende bir ayet var bunu peygamberden duydum desemde aynı ortamda benimle birlikte 3 5 kişinin duyması gerekiyor ve onlarında evet bu ayet harfi harfine aynı demesi gerekiyor. bunada biz müslümanlar dışında şüphe ile bakan olabilir.
herşeye şüphe duyan ne doğru ne yanlış bilmeyen insanların kalplerini tatmin etmek için bir kader tezahuru ile. hz osman rad. efendimizin. şehit edildiği ve mubarek kanının aktığı kuran şuan turkiyede ve top kapı sarayında kendisi kuran okurken şehit edildi ve kanı hala okuduğu kuranın üzerinde. o günden kalmış bir kuran ve bugünün kuranı ile aynı buyrun inceleme fırsatınız olursa gidin bunada şüphe ile bakanın bence sizi tenzih ediyorum ama doğruyu kabul etme gibi bir kalbi yoktur. çünkü bukadar tafsilatlı kanıt senet şahit ve tasnif üzerine bu anlattıklarım emin olun zerresi bile etmiyor

yanlış anlaşılmasın asla tartışmak değil niyetim bilgi paylaştıkça güzeldir fikri ile yazdım.
diğer kitapların değiştirildiğini biz de biliyoruz hristiyanlarda biliyor yahudilerde biliyor asılları var. bilim bunu çok rahat kanıtlayabilir hangisi önce hangisi sonra diye

kuranda ve islam kaynaklarında eski kitapların değiştirildiğine dair binlerce delil var. ve zaten inanış biçimleri bir ilahın vasfına ters düşüyor baba oğul kutsal ruh gibi üçleme. aklın ve mantığın red ettiği bişeydir. ilah herşeyi ile benzersiz ve dengi olmayan bir varlık, herkesin ona muhtaç olduğu ama o kimseye muhtaç olmadığı sıfatlarını taşımalı. akıl bunu der.