Komisyonculuk kadar güzel bir iş mi var. Ben müşteri portföyümden iş kovalıyorum, işi alabilirsem gidip bir başkasının para kazanmasını sağlıyorum. Belki o kişi yapılacak proje ile ilgili başka ihtiyaçlar doğduğunda farklı kişilerinde para kazanmasını sağlayacak. Bir silsile bu. Bunun neresi dokundu size? Anlaştığınız ücreti problemsiz alıyorsanız, gerisi sizi neden ilgilendiriyor? Sizin 5 bine yaptığınız işi adam 10 bine satabiliyorsa, 7 bine satabiliyorsa bu onun başarısıdır. Eğer bu size yanlış geliyorsa, bariz bir şekilde çekemiyorsunuz, sindiremiyorsunuz demektir

Herkes kendi işine baksa, bu tarz düşüncelere girmese her şey çok daha kolay olacakta, olmuyor işte...
Web tasarımından, kodlamadan, yazılımdan gram anlamam. Ama 40-50 küsür tane web sitesi hizmeti verdiğim(yaptırdığım) müşterim var. Bunların domain ve barındırma hizmetlerini de ben sağlıyorum. Kendimce alanında uzman olarak gördüğüm hosting firması ile çalışıyorum. Burada da komisyonculuk yapmış oluyorum bir nevi. Bu müşterilerim içinde kolaylık oluyor, ben grafik - matbaa işlerini hallediyorum, bu işi de yapıyor musun diyor, çevremdeki freelancer arkadaşlarla çözebileceğim şeylerse evet diyorum ve hizmet veriyorum. Müşteri başka başka kişilerle uğraşmamış oluyor. Bir nevi kazan - kazan durumu var ortada. Bence çok mantıklı