Whitelord adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bu tür düşünceleriniz yanlış buluyorum hocam ikisini de yaşamadınız cehennemi yok olmaktan küçük görmeyin. Azap günü insanlar ve cinler cehennem ateşine girmemek için yok olmayı hatta hiç dünyaya gelmemeyi isteyeceklerdir ama bu mümkün olmayacaktır. İmanınıza zarar gelmemesi için böyle düşüncelerde kaçınmanızı öneriyorum çünkü ikisini de yaşamadınız. Sadece fikriniz var bu şekilde kıyaslamayın bence

@dll; hocam sizin sorunuza cevap olarak da

Kendi düşüncelerimle cevap vereyim hocam size
Şimdi hocam herkesin bu dünyada imtihanı farklı herkesin hayatına göre imtihanı değişmektedir. Örnek vereyim siz Müslüman olarak dünyaya geldiniz ve sizin imtihanın açlıkla veya yoksulukla sınanmaktır. Diğer bir örnek ise dünyaya yahudi olarak veya Hristiyan olarak gelen kişilerin maddiyat konusunda sorunu olmayıp maddiyattan değil Allah'ı bulma İslama grip Müslüman olma imtihanı olarak sınanan gayrimüslimler olmakta.

Allah her topluma bir haberci göndermiştir. Allah insana aklı verdi ki sorgulama yapabilsin diye bu konu da Müslüman olanın hayat ile Hristiyan veya yahudinin İslamı bulmakla sınanduğını söyleyebiliriz

Sadece fikriniz var diyorsunuz ancak bir sonraki alıntıya kendi düşüncelerinizi söylüyorsunuz. Düşüncelerimi yanlış bulabilirsiniz ancak ben cehennemi küçümsemedim bana göre o bile yokluğun yanında bir nimet düşünsenize asla var olmadığınız bir evreni... Cehennem kötü bir yer olduğu için yokluğu seçmek bana göre daha kötü bir seçenektir. Evet bu benim fikrimdir ancak çoğu insana sorun eminim kimse yokluğu seçmeyecektir, akıllı insan yokluğu seçemez..