Yıllardır aklımı tırmalayan sorulardan birisidir, güzel denk geldi çünkü ben de bu soruyu dile getirdiğimde nedense hep linç yedim
Bu biraz daha felsefik bir konu aslında, bir keresinde felsefe hocam ile tartışmıştım bu konuyu ilk defa hiç yadırgamadan beni dinleyen birisi olmuştu üstünden yıllar geçse bile hatırlar gülümserim
Hocama ilk önce sizin anlattığınız gibi anlatmıştım o da sessizce dinlemişti beni ve sözüm bitince bıyık altından gülüp şöyle demişti;
Daha mutlak doğru ve yanlışın ne olduğunu bilmiyoruz, birçok doğru dediğimiz şey faydacılık yasasına göre doğrudur; bunların dışında ölüm sonrası hayat ve yaradan konusunda net bir kanıta bile rastlayamadık, evet din kitapları var fakat her din kendini savunuyor ve birsürü din var bunlardan hangisi doğru bilebilir miyiz
Hayatın kendisi gibi ölümden sonrası da bilinmezlik, bu sorularla kafayı kırmak yerine hayatı akışına bırakmak gerek
Birçok din adamının yozlaşıp dini kendi çıkarlarında kullandığı bu devirde dikkat edin manipüle edilmeyin, bol bol şüphe duyun fikir yürütmeye çalışın