Peki, en basitinden abdest nasıl bozulur? Gibi bir konuda bile farklı mezheplerin farklı görüşlere ayrıldığı, her mezhebin kendine göre kuralları olan, tüm insanlığa açık ve net bir şekilde anlaşılması için indirilen kitabın onlarca hatta yüzlerce farklı şekillerde yorumlandığı kitapları yazılan hatta bazı tarikatlerin kutsal kitap yerine alimlerinin kitaplarının daha çok okutulduğu din hakkındaki görüşünüz nedir?
Öncelikle İslam dininin kuralları bellidir x,y,z kişiler yaptıkları bunları etkilemez
- Mezheplerin farklılıklarını neden olduğunu biraz araştırın zira mezhep kurucuları ravi zincirinden dolayı böyle değişik görüşler ortaya koyulmuştur ve burada sıkıntı yok.
- Kuran-ı Kerim'de kullanılan bir çok kelime Arapça olduğu için bazı kelimelerin bir çok anlamı mevcuttur bilindiği üzere arapça dünyada en zengin dillerden biridir. Bu şuna benzer ben askerde çok davaya girdim (
) emin olun bir çok davada söylenen kelimeleri anlamak için bir çok kelimeyi araştırmak gerek çünkü asıl Türkçe kullanılmaktadır. Bu kadar kelimelerin çok anlamı olduğu için ve hali hazırda ülkemizde arapça bilinmediği için bunların açıklanması lazım haliyle de bu tür kitaplar ortaya çıkmaktadır. Ayrıca ufak bir örnek vermek istiyorum geçen bir borç verme durumu olmuştu karşı taraf islami kurallar ile ver dedi (Niyatini bilmiyorum) islami kuralları uyguladığımda ise ooo böyle borç mu olur dedi Borç verirken ( 2 şahit ve kayıt altına alınması gerek ) ülkemizdeki kayıt altı senettir. Sonuç olarak vermedim 
- Tarikatlar olayına gelirsek ülkemizdeki bir çok tarikat ve cemaat sıkıntılıdır örnek vermek gerekirse x cematine girmek istiyorsan imam hatip'e gidemezsin ve genelde bu cemaat inşaat mühendisi yetiştirir ve çoğu belediyelerde aktiflerdir sonra y cemeate bakarsak islami kurallar ön pilandadır ve hafızlar yetişir fakat sohbetlerinde örnek veriyorum 2 tane Peygamber efendimizin hadisi söyleniyorsa 3 tane Gavs'ının közü söylenir (Buna ilerde sıkıntı oluşturur) z cemaati genelde geçmişde sıkıntılı kişileri devşirir fakat bu cemaat'de yapısal olarak sıkıntılıdır vb. vb. bunlar böyle değişir gider.
Böyle bir din yok yani İslam dini bellidir kuralları bellidir kitabı bellidir Hadisleri bellidir ve (kütüb-i sitte)'de sahih hadisler mevcuttur olay bu yani genel olarak üstad ,umarım ufakta olsa açıklayabilmişimdir.