Abi selam, gayet güzel anlatmışsın. Benim bu konu ve yorumlarından anladığım iki kesin şey var;
1 - 200-500₺ kazanan arkadaş hiç kazanmasın daha iyi.
2 - 200-500₺ kazanan arkadaşa vergi gelmez.
Diğer sorularıma gelirsek;
Şimdi ben diyelim seninle anlaştım abi. Sana 500₺ verdim, vergi ödeyeceğiz. Şahıs şirketi kurmam zorunlu mu vergi vermek için? Sadece sana mı para vereceğim? Konuda şahıs şirketine değinilmemiş ama şuradan aldığım bilgiye göre;
Sanırım şahıs şirketi kurmamız gerekiyor ve buradan 1. seçeneğe gidiyoruz gibi gözüküyor.
NOT: Bu konuyu açtıktan 1-2 gün sonra çevremde araştırma yaptım, çoğu arkadaşım internet sitelerinden 200-300 kazanıyor ve vergi vermiyor. Aylık 200₺ (bir yağ parası gibi bir şey bunu siz de biliyorsunuz) için vergi mi vereceğiz Allah aşkına?
şimdi öncelikle devlet ne diyor ne istiyor diye düğşünüp bu şekilde bakak gerekiyor. Devletin dediği ticari bir kazancın varsa öyle yada böyle vergisini vereceksin diyor. Bu aşamada genç olup girişimde bulunmak isteyenlere bazı destekler veriyor. Şimdi firmalaşmadan önce şunu kesinlikle bilmelisinki muhasebe ücreti sabit vergiler vs felan aylık 500-600 tl arası zaten kazansanda kazanmasanda sabit giderin var (Bağkur ödemesi hariç) bu tutarı kazanman lazım ki başabaş noktasına gelesin. Diğer seçenek ise yarın bi gün başın ağrımaması için bankadan hesabına para almaman gerekiyor. Yani aylık1 kaç gin tl kazanmadan veya bi kaç ay sonra bu kazanca erişme imkanı olmayacaksa hiç bulaşma dostum...