Mücahit adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ben yazılımcıyım diyip işi almak farklı yazılım ekibimiz var farklı tabii ama ben hiç görmedim yazılımcıyım diyip de yazılımcı olmayanı. O yüzden böyle bir yorum yaptım. Yoksa bilmeyen adam kırk kilometre öteden anlaşılır bir şekilde.
ademsahin adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Her cümlemde şunu söyledim ben yaptıracağım iş için komisyoncu ile anlaştıysam kimi ne ilgilendirir? Sizin söylediğiniz yazılımı yaptıracak kişinin haberi olmadan teklif alma ve kendini yazılımcı olarak tanıtmak. Farklı şeylerden bahsediyoruz. Sizin bahsettiğiniz olay konusunda haklısınız bir şey demem çünkü bu şekilde bir işte illa gözden kaçan veya kopuk olan yerler olacaktır. Ama benim dediğim şekilde yapılan komisyonculuk ile dolandırıcılığın hiçbir alakası yoktur olamaz da.
Herkese birlikte cevap vermek istedim, maalesef size pek denk gelmemiş olabilir ama forumda belli bi süredir enteresan bi şekilde müşteriyi yanıltıp, nasıl olsa ben bu işi R10 da ucuz bi yazılımcı bulur bi şekilde yaptırırım, taş atıpta kolum yorulmaz, bende yoluma bakarım mantığında insanlar türedi ve bizim gibi kod yazan insanlara son zamanlarda çok sık denk gelmeye başladı, gerçi bu sadece forum içerisinde de değil, genel olarak bu şekilde ve bu insanlar ne olacak ben komisyonumu alıyorum zaten mantığında.
Bizim burada bütün itiraz ettiğimiz nokta bu tipte iş verene farklı yazılımcıya farklı konuşan, insanlara yalan söyleyen ve bu benim komisyonum diyen insanlara, yoksa normal ticaretinin içerisinde kimin nasıl çalıştığı kimseyi ilgilendirmez.