OzerSengezer adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Burada senin yazılım ekibinden bahsediyorsun, yani senin yazılımcın durumdan haberdar, karşılıklı bi rıza söz konusu, ben işi getiren para kazanmasın demiyorum, ortada yazılımcıyım diye dolanan, milletten yazılımcıyım diyip işi alıp sonra gelip yazılımcılara dilenen insanlardan bahsediyorum.
Bende şirketimde yazılımcı çalıştırıyorum, ekibimdeki bazı arkadaşlara maaş veriyorum, bazılarına proje başına ödeme yapıyorum, bazılarına iş ilerlemesine göre ödeme yapıyorum ama burada yazılımcı işin içinde.
Çok network'ü varsa kişinin yazılımcıyla oturur anlaşır, bir ekip ya da işveren mantığı çerçevesine iş oturtulur, kimse dolandırılmaz.
Ya Allah aşkına, bir insana bir satır kod bilmeden ben programcıyım deyip işi almak yalancılık değil mi?
Ha şunu dersin; ben senin işini yaparım, benim yazılımcım var, benim yazılım ekibim var; yazılımcıya gelir bu şekilde bir proje var elimde, böyle bi müşterim var, bu projeyi yapar mısın dersin, alan razı veren razı, bu dürüst ticaret olur.
Çok basit bi şey söylüyorum, bu şekilde yalan dolanla iş almak, yaptırmaya çalışmak, dolandırıcılıktan başka bi şey değildir!
Ben yazılımcıyım diyip işi almak farklı yazılım ekibimiz var farklı tabii ama ben hiç görmedim yazılımcıyım diyip de yazılımcı olmayanı. O yüzden böyle bir yorum yaptım. Yoksa bilmeyen adam kırk kilometre öteden anlaşılır bir şekilde.