Nookta adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
trabis açılınca DOMAİN AÇLARINA nazaran, her alınan domaine 2 sene satış yapılamama konulması gerek bence. Geçen Mail attım bu konu ile ilgili gerekirse, dilekçe'de yazarım. içine etmesinler com.tr ve net.tr domainlerin.
Mantıklı bir fikir değil bence. Aksine Türkiye'nin uzantısı olan .tr uzantısının marka tescili ile alınıyor olması saçma zaten. Bir çok ülkede bu şekilde yürümüyor.

Uzantının önünde bir engeldi bu, BTK bu yüzden el attı zaten konuya. Başlı başına saçmalık olan bu engeli kaldırmak için. Getirilmeye çalışılan sistem gayet uygun. Size ait bir markaya ve bir kaç kriterde daha domain alsalar bile ellerinden alma şansınız var zaten. Onun dışında her domaine böyle bir şart koşmak mantıklı bir sistem değildi.

Yapılan işlemin asıl amacı bu zaten yani. .tr uzantının önündeki engeli kaldırmak. Durup dururken böyle bir karar almadılar. Şimdi bu şartlar altında bir kaç dilekçe ve istek mail'i ile yapmaya çalıştıkları şeye karşı bir tavır alacaklarını hiç düşünmüyorum.