Benim fikrimce yanlış düşünceler silsilesi. Ben mesela yazılım ekibime iş yaptıracakken önce müşteriden ödemenin tamamını alırım. Müşterinin isteği birebir olmazsa yazılımcım benden ödeme alamaz ki bunun için şikayet de etmezler. Burada ki durum kimlerle çalışıldığı ile ilgili bir durum. Ayrıca ben komisyonumu alıyorum diye müşterimi dolandırmış olmuyorum. Bu işi organize eden benim. Dolayısıyla istersem asıl işin 5 katı da komisyon alırım. Bize özel iş verip memnun kalmayan hiç olmadı şimdiye kadar. Herkes mutlaka memnun kalmıştır, eğer elden gelmeyen bir iş ise de en kötü durumda ödemesini iade almıştır müşterimiz.
Burada yazılımcıma gelirsek eğer ben olmasaydım o işi zaten alamayacaktı çünkü o müşteri benim müşterim. Her şeyi sıralamışsınız onun gibi olmasa ayırt edilse diye de niye yazılım ayırt edilsin yani
Burada sizin isteğiniz müşteriyi size getiren hiç para kazanmasın. Müşteriyi size getirip bıraksa kimsenin şikayeti olmaz ama o networkünü kullanıp kazanç elde etmeye çalışınca haksızlık oluyor, ************** oluyor. Açık konuşayım bunları duymak da komiklik oluyor.
Burada senin yazılım ekibinden bahsediyorsun, yani senin yazılımcın durumdan haberdar, karşılıklı bi rıza söz konusu, ben işi getiren para kazanmasın demiyorum, ortada yazılımcıyım diye dolanan, milletten yazılımcıyım diyip işi alıp sonra gelip yazılımcılara dilenen insanlardan bahsediyorum.
Bende şirketimde yazılımcı çalıştırıyorum, ekibimdeki bazı arkadaşlara maaş veriyorum, bazılarına proje başına ödeme yapıyorum, bazılarına iş ilerlemesine göre ödeme yapıyorum ama burada yazılımcı işin içinde.
Çok network'ü varsa kişinin yazılımcıyla oturur anlaşır, bir ekip ya da işveren mantığı çerçevesine iş oturtulur, kimse dolandırılmaz.
Ya Allah aşkına, bir insana bir satır kod bilmeden ben programcıyım deyip işi almak yalancılık değil mi?
Ha şunu dersin; ben senin işini yaparım, benim yazılımcım var, benim yazılım ekibim var; yazılımcıya gelir bu şekilde bir proje var elimde, böyle bi müşterim var, bu projeyi yapar mısın dersin, alan razı veren razı, bu dürüst ticaret olur.
Çok basit bi şey söylüyorum, bu şekilde yalan dolanla iş almak, yaptırmaya çalışmak, dolandırıcılıktan başka bi şey değildir!