Yaklaşık 20 gün önce godaddy den güzel bir domain aldım ve 2 ya da 3 gün beklettim. Sonrasında godaddy üzerinden 2500$ a satışa koydum. Satışa koyduktan bir kaç saat sonra dediler ki kimlik teyidi yapmamız gerekmektedir, güvenliğiniz için de hesabınız askıdadır. Kimliğinizi ya da pasaportunuzu taratıp gönderin. İyi tamam dedim ben de kimliği ve ehliyeti gönderdim. Başka bir mail geldi Ödeme yaptığınız kredi kartının resmini gönderin. Tamam onu da yaptım sonrasında makbuz istediler. Tamam onu da yaptım en sonunda kişisel bir kaç resim gönderin dediler. Tamam onu da yaptım ve hesabı tamamen kilitleyip alan adımı da benden alıp kartınıza ödediğiniz miktar geri yatacak bilemem kaç gün sonra. Tekrar aradım müşteri temsilcisini dedim bu nedir? Hepsi sizin güvenliğiniz için dedi. Allah Allah domain adımı benden alıp sonrasında hesabımı kilitleminiz o kadar belgeden sonra nasıl benim güvenliğim oluyor... Neyse karşıdaki dedi ki kimliğinizi elinize alıp yüzünüz görünecek şekilde resim çektirip bize atın. Tövbe tövbeee.... Bi amuda kalmadığımız kalmıştı. Üfleye püfleye kabul ettim ve o resimleri de gönderdim. Bugün (9 Nisan Cumartesi ) başka bir mail gelmiş tekrar müşteri temsilcisi ile görüşün diyorlar. Aradım Türkçe konuşan müşteri temsilcisi yok deyip İngilizce konuşan biri ile devam etmek için lütfen 1 e basın gibi bi şey söyledikten sonra umarım halledebilirim deyip devam ettim. Karşımdaki Pakistan ya da Hindistan lı biri. Ne dediği anlaşılmıyor. Yavaş konuşabilirseniz daha iyi anlaşabiliriz dedim. ok ok dedikten sonra sıkıntıyı anlattım. Tamam bekle düzeltmeleri için ilgili yerle görüşeyim. Müşteri numarası alabilir miyim? tarzı sorular sorduktan sonra iyi dedim bekledim. 20 dakika telefonda bekledikten sonra geri döndü ve telefonuna bir kod göndereceğim dedi. O zamana kadar duymadığım klavye sesleri gelmeye başladı. "Şimdi gönderdim geldi mi?" Ben hayır gelmedi dedim. Sonrasında bir daha iletişime geçeyim dedi ve beni tekrar beklemeye aldı. Baktım olacak iş değil sizin de domaininizin de Allah bin belsasını versin deyip telefonu kapadım. İnternette yaptığım araştırmalarda da ne kadar berbat bir yer olduğu her tarafta yazılmış. Hatta ekşi de bir yazarın hesabını gasp edip 363000$ a satılmaya çalışıldığı bile yazılıyor.
Anlayacağınız dostlar godaddy pişmanlıktır. Reklamlarına aldanıp kesinlikle bulaşmayın derim. Bir kaç gün daha bekleyeceğim alan adımı alamazsam Linkedin hesabım başta olmak üzere diğer tüm sosyal medya platformlarında olayı olduğu gibi anlatacağım. Belirli zaman aralıklarında nasıl bir gasp ile karşılaştığımı düzenli bir şekilde insanlara anlatacağım. Bizim ülkemizde temsilciliklerinin olduğunu düşünmüyorum ancak reklam için muhakkak birileri gelmiş bi anlaşma yapılmış olmalı. Bizim buradaki yargı üzerinden de hareket etmek istiyorum ama bi şey çıkacağını da düşünmüyorum.