HelixTm adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Telif hakkı ve el emeği denen bir olay mevcut, bilginiz varsa ne mutlu size derim...
Hocam bu nasıl mantıksız bir yaklaşım ve bakış açısıdır . Komisyonculuk başlı başına bir meslektir. Telif hakkı demişsiniz de benim aklımdaki projeyi zihnimi okuyup başkalarından teklif isteyemeyeceği için ben paylaşmışım ve bu konuda destek istemişim demektir. Yani telif sorunu diye bir sorun yok. He projemi yaptırıp ödemesini benden almak yerine kendisi piyasaya sunup kendi tescilletirse evet bu bir sorun ama onun dışında bir sorun yok. Belki benim projem var ama zamanım yok ya da yazılımcı çevrem yok size de ulaşamadım. Ya da forumda bu işi yaptığınızı biliyorum ama sizi tanımadığım için güvenemiyorum ve bu konuda da komisyonculuk yaptığı için piyasayı tanıyan birinden yardım istemem kadar olağan ne var. El emeği konusunda da bana 5000 fiyat verecekken komisyoncuya 1000 TL'mi veriyorsunuz. Kendi emeğinizin hakkını alıyorsunuz neticede sizi komisyoncunun aldığı para niye ilgilendirsin ki?

OzerSengezer adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yalnız burası hal değil, satılanda portakal değil.
Alıcı portakalı seçer beğenir alır, 3 gün sonra dolabında destek ekibi aramaz portakal ama yazılımın projesi, önü arkası, dünya kadar yan alanları vardır, çıkın böyle kabzımal kafalarından.
Bu söylenen şeyin karşılığı ticaret değil, dolandırıcılıktır.
************** dediğiniz şey meslektir. Siz paranızı alıyor musunuz evet projeyi yapıyor musunuz evet benim size benim projemi getirip de yaptıran arkadaşa ödediğim komisyon sizi neden ilgilendirir ki? Lojistik sektöründe forwarderlık diye bir meslek var ve Türkiye'de bu meslek mensubu 150.000 kişi civarında var Bunlar devletin bilgisi dahilinde TİO belgesi olan kişiler. Şimdi sadece tek bir sektörde 150.000 *********** var yani sizin tabiriniz ile doğru mu anlıyorum. Lojistikte müşteri malını taşıtmak ister forwarder nakliyeci bulup arada köprü olur ve malı başka bir nakliye firması taşır. Olay bu kadar net ama durduk yere *********** olduk üstelik sizden bile çıkmayan bir para için. Komiksiniz gerçekten.