Merhaba arkadaşlar bu ay Ötv muhafeyitli araç almak için bütün imkanlarımı zorluyorum karşıma 2 seçenek var bütçeden kaynaklı şzlediğim videolar beni arabadan soğuttu /taliant)

B seğmenti düşündüğüm araç 2021 reno taliant 205 bin tl fiyat aldım ama araba yokmuş bayi araştırıyor..
Öncelikle bu aracı bizzat gittim inceledim görünüşü içi güzel ama teknoloji sıfır arabada yok yok hiç birşey koymamışlar kaç video izlediysem hiçbiri beğenmiyor yorumlarda o biçim berbat ama fiyatından dolayı ve uzun yol kullanmak istesem rahat ederim gibi geldi.
A seğmenti düşündüğüm araç ise Hyundai İ10 bayilerde aradım bulamadım açıkçası ama almakta kararlı olsam istanbuldaki bayilerde bulurum diye düşünüyorum. Araç dolu tam dolu değil boş da deği ortası 195-205 arası fiyat almadım bayilerden ama gerek iç dizaynı gerek özellikleri çok cazip sadece kalabalık uzun yol sorunu var onun harici şehir içi yakıtta az yakıyormuş.
Ben ekstra elden gaz ve fren sistemi alacağım için ortlama 10-15 bin tl masrafım olacak buda dediğim arabalarda bana 215-220 bin tl gelecek + siğorta kasko (araç olmadan fiyat bilgisi alamadım) düz 230 bine mal olacak bu arabalardan hangisi daha iyidir sizce ?